De vorige 3 weken passeerden mijn Instagram-foto’s van onze reis door Frankrijk hier de revue. Ik doe nog even verder met herinneringen ophalen, maar deze keer geen Instagram-foto’s, integendeel. Want niet elke foto is mooi, niet elk beeld is geslaagd. Foto’s mislukken, en Frankrijk heeft ook zijn lelijke kanten. Dus, een verzameling bloopers en andere mislukte foto’s.

Eigenlijk was dit de grootste blooper van de hele trip. Een beetje een valse start. Het leverde wél mooie plaatjes op.

20200616_150427

Vond ik eigenlijk wel grappig, deze. Wilde ik tijdens onze wandeling rond het meer van Matemale een foto maken van dit bordje, staat er nog net een wandelaar naast.

DSC_0454

Dan geef ik hem mijn fototoestel efkes zodat ik een steentje uit mijn schoen kan halen, krijg je dit natuurlijk.

collage

Soms kunnen foto’s echt ontgoochelend slecht zijn. Zo’n prachtig landschap, zo moeilijk mooi op de foto te krijgen. (Luz-Saint-Sauveur, op de Pont Napoléon)

DSC_0586

De mooie lelijkheid van Frankrijk, voor mij in ieder geval toch. (Orx)

20200628_074140

Daar moet dan ook een foto van gemaakt worden. (was eigenlijk om door te sturen naar de beheerders van de camperplaats)

20200628_181226

Vind ik een even vies beeld als het bovenstaande van het afval. (Labenne)

20200629_072637

Van zoiets moet Meneertje Mertens altijd een foto hebben. (La Cotinière)

IMG_5448

Foto’s terwijl we rijden. Soms lukken ze goed. Soms is het één en al weerspiegeling van de ramen en lelijke dingen. (bij het vertrek van Île d’Oléron)

20200703_063436

Menhirs en regen. Vooral veel druppels op de lens. (Carnac)

DSC_0974

Soms heb je als serviceplaats voor de camper zoiets. Netjes! Not. (Riantec)

20200705_170525

Goede intenties, slechte uitvoering. Of in dit geval, met het verkeerde toestel. De focus moest op het kerkhof, niet op het hek! (Gouberville)

20200708_104640

Compleet nietszeggende foto’s, dat heb je soms ook wel eens.

20200708_115416

Een grappig moment, een blooper die wel zalig uitdraaide… “zijn we er bijna, Grote Smurf?”, vroeg de held aan het stuur van de camper aan de verantwoordelijke van de dienst toerisme naast hem in de passagierszetel. Die dácht dat ze er bijna waren, maar ergens klopte het kaartje toch niet helemaal. Tot eerder genoemde verantwoordelijke van de dienst toerisme in de passagierszetel besefte dat ze nog een extraatje gepland had in de route, de Hangar à Dirigeables in Ecausseville. Beetje vervallen, beetje knullig, maar zo de moeite waard. Ooit (bij beter weer) keren we er eens terug en brengen we een echt bezoek aan dit fascinerende gebouw.

20200708_123222

Hoe vaak er vingers op mijn foto’s staan? Geen idee. Maar: vaak. Ik leer het niet, met de telefoon. Altijd opletten geblazen!

20200709_131541

De mooie lelijkheid van Frankrijk, dus. Foto niet goed gelukt, maar toch, I love this. (Ambrière-les-Vallées).

20200709_174446

Voeten en schoenen. Deze is nog redelijk bewust genomen, denk ik. Waarom, dat weet ik dan weer niet meer.

20200709_180516

Deze daarentegen, is een perongelukje. Hij heeft nogal bruine benen hè, die held aan het stuur?

20200710_102823

Carwash. Lelijk. The end.

20200712_105947

Misschien volgende week nog een reeksje panoramafoto’s, om het af te leren en in schoonheid te eindigen en kan ik zo nog wat clichés bedenken?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Prachtige zichten brengen ons in vervoering, maar bloopers brengen een lach op ons gezicht. Misschien moeten wij elke dag zo’n “mislukking” plaatsen. Iets in de aard van “Pluk De Lach Uit Mijn Kutdag” 😂😂

  1. Ha Darling, ik ga je idee bijhouden. Lijkt me een leuke voor eens een reeksje! Ik pik dan zeker je woorden als titel! Als je me de toestemming geeft 😀

 2. Ik heb ook soms foto’s van prachtige landschappen die de realiteit totaal niet overbrengen, al ligt dat waarschijnlijk ook aan het ontbreken van de nodige technische kennis. Ik doe maar wat :-). En inderdaad, schone bruine benen zeg!

  1. Ja, daar zeg je zoiets… dat zal het bij mij ook wel zijn. Hier was er nogal een scherp contrast tussen donker en fel licht, en dat wilde niet netjes op de foto. Wat meer kennis van techniek had me daar waarschijnlijk bij geholpen.
   Ik heb het compliment doorgegeven 😀

 3. Ik heb ook veel foto’s van voeten de laatste tijd. Dat komt doordat de knop om naar het startscherm van mijn telefoon te gaan na het nemen van een foto anders is op mijn nieuwe telefoon, en dan neem ik nog een niet bedoelde foto.
  Die van mij neemt ook graag foto’s van mij op rare momenten: over een hek klimmend voor een al te dringende ‘wildplas’, op de grond zitten en op mijn adem trappend na een beklimming met de fiets, ‘vies’ kijkend (ik ben daar een krak in!)
  Zijn benen mogen er zeker zijn, ze lijken op die van Bruno. Ik knijp daar graag eens in. Maar wees gerust, ik blijf van je man hoor.

  1. Hahaha, dat is OK! Geen idee hoe hij zou reageren moest er in zijn benen geknepen worden 🙂
   Zolang de foto’s van rare momenten niet tegen je gebruikt worden, niks mis mee 🙂
   Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik aan die “extra foto’s” kom. Tussen het ontgrendelen en het openen van de camera iets verkeerd doen, denk ik. Maar het gebeurt me ook vrij regelmatig.

 4. Bloopers hebben hun eigen charme. Maar deels zijn ze natuurlijk wel te redden door er het gewraakte deel af te snijden. Gelukkig is het sinds de digitale fotografie kunnen we gelukkig maar raak knippen en alles dat mislukt mag weg, kost niets.

  1. Ja, dat is het fijne aan digitale fotografie, je maakt zoveel foto’s als je wil, maakt niet uit. En vaak komt er dan toch die ene foto waar je blij mee bent 😊

 5. de typische lelijkheid van Frankrijk. Ja dat heb ik me ook bedacht op reis. Frankrijk kan zo schoon zijn maar ook och zo lelijk/ smerig / vervallen. (en vervallen kan weer mooi worden).

  die steentjes uit je schoen foto’s zijnt och nog tof

  1. Ik zeg het wel vaker: soms is het zo lelijk, dat het mooi wordt. En ik hou ook wel van vervallen en een beetje morsig.

   Die schoenenfoto’s zijn grappig, jazeker 🙂

Zeg het eens?