Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!    

Vorige week had ik It’s Alright for You van The Police, waarna Goofball verder ging met Doe maar net alsof van Doe Maar.

Clever gevonden, verder borduren op de tekst, het thema van het nummer. Maar ik had géén idee wat ik hiermee moest. Wat doe je in hemelsnaam na Doe Maar! Qua girls hype kan je misschien naar Clouseau, maar daar heb ik helemaal niks mee. Ik ging het nummer even opzoeken, kwam uit op de LP waar het op staat, en die is van 1983. Dingdong! 1983. Jaar van muzikale bewustwording. Van dat jaar herinner ik me veel nummers.

Ik dacht aan Dolce Vita van Ryan Paris. Vond ik wel een leuk popliedje. Tot ik het clipje ging bekijken. Jezus wat tenenkrullend slecht! Niet normaal. Ik vond het meteen al wat minder en durfde dit niet zomaar delen hier. Het moet ergens nog een beetje niveau hebben hè.

Ik zocht eens wat lijstjes op van nummers uit 1983, en ook zomerhits uit 1983, en herkende ontstellend veel. Moeilijk om iets te kiezen. Eigenlijk: moeilijk om iets te kiezen wat ik nu nog echt leuk vind. 1983 is het jaar van de synthesizers en de cheesy videoclips. Man wat een ellende bij momenten. In één van die lijstjes staat een nummer van Champaign, herinner je je deze nog? Ik eigenlijk niet, maar wel How Bout Us, dat wel. Dus haalde ik het filmpje eens boven, waarin ik opeens Frank Deboosere zag. Meneertje Mertens hebben tranen gelachen!

Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op Safety Dance van Men Without Hats, een nummer dat ik nu nog steeds leuk vind, en met een bevreemdend clipje dat ik net iets minder cheesy vind dan het gros van de andere filmpjes. Uit 1983 dus, net als Doe maar net alsof van Doe Maar.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

    1. Ik heb een linkje gezet naar het clipje van Champaign waarin ik een jonge en nogal bruine versie van Frank Deboosere zie. Meneertje Mertens vond het ook. Misschien zie jij de gelijkenis minder. Ik vond het hilarisch!

    1. Ik heb er een linkje bij gezet naar het clipje van La Dolce Vita. Als je daarnaar kijkt, doet je maag een salto. En dan is dit toch nog enigszins tolerabel 😀 Maar inderdaad, erg leuk nummer.

  1. En behalve dat is ook de titel nog wel van toepassing in deze tijd met die veiligheid bij het dansen, zij dansen in de clip ook keurig op afstand. Maar prettig in het gehoor liggend nummer

Zeg het eens?