Het Corona-virus zorgt ervoor dat we wellicht nog wel wat tijd in ons kot zullen moeten doorbrengen. En daarna misschien nog behoorlijk wat tijd in eigen land. Geen reis en geen reisverslagen, dus dacht ik: ik vraag aan mijn lezers en medebloggers om een gastblog te schrijven over hun woonplaats, om zo virtueel te kunnen rondreizen in België en eventueel ook het buitenland. Een oproep die gretig aanvaard werd, ondertussen hebben zich al 19 gastbloggers aangemeld! Wie dit nu pas leest en ook nog wil aansluiten, laat maar weten hè. Iedereen is welkom.

Vandaag aan zet: dochter Janna. Máár: haar gastblog is een buitenbeentje. Ze schrijft namelijk alleen over huis en tuin. Het was Lili’s verjaardag gisteren, en we bedisselden een tijdje geleden al dat ze daar een gastblog over zou maken. Bij deze. Veel plezier ermee!

**********

Wij vierden gisteren een verjaardag in coronastijl. Niet zo leuk, maar toch, we nailed it, vind ik.

Lili begon dik twee weken geleden af te tellen. En echt, met toewijding. Elke dag schoof ze een stoel tot aan de kalender en stond ze daar wat te wijzen en draaien en praten tegen zichzelf, tot ze vroeg: “Hoeveel keer nog slapen?” Zo zenuwachtig, zo veel goesting. Ze had nochtans géén idee wat haar te wachten stond.

Deze blog zou perfect een Disney-advertentie kunnen zijn. Maar het is vooral het verhaal van een heel blij, jarig meisje, een ander blij meisje en twee voldane ouders. Het was misschien wel de extreemste verwendag ooit, wat zeg ik, bijna decadent. Maar dat mocht wel eens.

Prinses Lili

En haar liefste Olaf (danku mama, danku Nadine!)

De prinses bakt haar eigen traktaties.

De cupcakes zouden we geven aan iedereen die komt zingen aan onze poort. Alleen moest de prinses niezen en waren we daardoor genoodzaakt de cupcakes zelf op te eten.

Da’s natuurlijk niet zo heel erg.

En alsof het allemaal nog niet genoeg was, hadden we een springkasteel voor de dag. Van Frozen, natuurlijk. Ik zei het toch, bijna decadent. (merci iedereen die daarvoor heeft gezorgd!!!)

Ondertussen kregen we veel bezoek, verspreid over de dag. Want als we geen feestje mogen geven, dan organiseren we wel iets aan ons poortje. Een onherkenbare foto.

En ondertussen had ze nog niet goed door dat we het springkasteel ’s avonds wel weer moesten opruimen en teruggeven. Ze ging er al in slapen.

Het was een mooie dag. We hadden veel geluk met het weer en kregen fantastisch fijn bezoek. Een coronaverjaardag hoeft niet per se minder leuk te zijn, dat weten we nu ook.

Einde.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

  1. En om te zeggen dat ze de dagen voordien wat triest was dat ze geen echt feestje zou kunnen houden. Het was een mooi vervangprogramma 🙂

 1. Wat een pret heeft het knappe juffertje op haar verjaardag beleefd, de dag kon niet mooier uitpakken. Glunderende gezichtjes overal en stof voor mooie dromen. Gefeliciteerd, Lili!

 2. Prachtig, ik zit hier met een glimlach van oor tot oor. Gewoon meegenieten van dit feestje.
  Zalige foto’s van een prachtige meid. Van harte gefeliciteerd! 🎂🍭

 3. Volgens mij gaat ze die verjaardag niet gauw vergeten. Mooie foto’s, Janna! En wat voor mooie kindjes heb jij gemaakt zeg! Proficiat voor en met de jarige.

 4. Alsnog gefeliciteerd met de jarige prinses! Maar wát een feest, heel beeldend die laatste foto, uitgetelde jarige 😉 Cupcakes gegarneerd met nies spetters kán inderdaad niet in het corona tijdperk dus ik begrijp het, zat niets anders op dan zelf opeten.

 5. De coronatijd is voor de meeste mensen een waardeloze tijd. Juist dan is het mooi als je van een verjaardag zon bijzonder feest kunt maken. Best kans dat ze dit de rest van haar leven in hoofd en hart bewaart.

 6. Oh, wat een heerlijke foto’s! Zo tof dat ze zo toch een fantastisch verjaardagsfeest gehad heeft.
  Het kindje in mij is een beetje jaloers op dat springkasteel, helemaal voor hun twee, want ik vond dat als kind altijd supertof, maar dan enkel als er niet teveel volk op zat, want dan sprong je teveel op elkaar. Een hele dag zo’n kasteel helemaal voor jezelf, za-lig! 🙂

 7. Leuk dat het zo goed gelukt is. Wij hadden een feestje net voor alles losbarstte…midden tussen een hoop overactieve kleuters kreeg ik van mijn werk telefoon om onmiddellijk te checken of er mensen gaan skiën waren in Italië of Frankrijk in de krokusvakantie om hen toegang tot kantoor te ontzeggen. Maar onze jongste heeft dus wwel nog traditioneel feestje gehad en we zullen zien wat binnen x maanden weer kan.

Zeg het eens?