Dinsdag muziekdag. Het liedje van vorige week verbind ik met het liedje van deze week. Er zijn zoveel links tussen muziek, ik zoek er eentje. Al dan niet vergezocht of voor de hand liggend, maakt niet uit. Suggesties voor het volgende nummer zijn altijd welkom.   

Vorige week hadden we How Much Are They? van Jah Wobble. Dat was de begintune van Vrijaf, een radioprogramma op Radio2  in de jaren 80.

Ik maak het mezelf gemakkelijk en zoek het verder in de jingles/tunes van programma’s. Een televisieprogramma deze keer. Sportweekend. Op de BRT. Begon met iets wat de aandacht meteen vast had. Geen kat die wist wat het was. Later daagde het me, dat was Peaches van the Stranglers, begot. Wie daar toen (ik heb het over eind jaren 70, denk ik) op kwam om dat te gebruiken voor Sportweekend, geen idee. Maar geniaal was het wel.

Noot: ik schreef dit bericht gisteren, ergens in de loop van de dag. Vreemd genoeg lees ik ’s avonds dat Dave Greenfield, toetsenist van the Stranglers en schrijver van hun grootste hit Golden Brown, overleden is aan corona. Nummer dat ik hier ook plaats als eerbetoon aan de man.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

 1. Echt wel toevallig dat je dit nu post. Peaches ken ik niet en ik herinner het me ook niet als een begintune.

  (‘k lees je post speciaal direct de meest recente om eens mee te kunnen doen).
  Nu je het over begintunes hebt, denk ik direct aan de meest bekende die echte grote one hit wonders geworden zijn: “I’ll be there for you” – The Rembrands en nog leuker vind ik maar minder bekend als song The Big Bang Theme song van the Barenaked ladies (ha en die groepsnaam kan dan interessante linken voor volgende week opleveren :D).

  wil je af van de associatie van theme songs dan stel ik Lemon Tree van Fools Garden voor 🙂

  1. Was toch wel een beetje raar ja, dat toeval. Denk dat jij te jong bent om je die tune te herinneren.

   Heel goede suggesties! Het nummer van the Rembrandts vind ik zalig (zou eens moeten kijken of ik het niet al eens gebruikt heb), de Barenaked Ladies ken ik maar dat nummer niet.
   Lemon Tree… dat kan ik niet uitstaan, haha 🙂 Maar wel een leuke richting om in te slaan 🙂

   1. geen kijker van The Big Bang Theory?!! Aaaah die hebben me door de barensweeën geholpen. Beste tv serie van het afgelopen decennium!

    ok als je lemon tree niet kan uitstaan gaan we voor “waarom zijn de bananen krom” van Tony Corsari 😉

    1. Neen, precies compleet aan me voorbij gegaan. Valt het op dat ik niet zo’n TV-kijker ben? 😀 Kan ik dat nog ergens inhalen?

     Twee muzikale stijfkoppen samen, altijd leutig 🙂 Is Bananen van Jean Blaute ook goed? 😀

     1. staat inmiddels op Netflix. Gaat over een hoop nerds wetenschappers en het sociale buurmeisje die er komt wonen. Zeker in eerste seizoenen (bijna 15 jaar geleden) heerlijke steken op het ontstaan van social media en technologie enz. Bij millenials is het dus populairste serie geweest. https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Big_Bang_Theory_(televisieserie)
      Heeft volgens mij beetje de fakkel wat overgenomen van Friends maar minder algemeen verspreid maar alle early adopters van twitter enz hebben het veel meer gehyped.
      …je hebt er ook meer nerdy T-shirts van enz.

  1. Dankjewel 🙂 Fijn dat we erin overeenkomen!
   En herinner je je No More Heroes? Vind ik ook een zeer fijne. En Always the Sun… eigenlijk even mooi als Golden Brown.

   1. Jajaja… herinner ik me allemaal. Ik was fan. Groeide ook op tussen de muzikanten: broers, schoonbroers, vrienden, lief… allemaal speelden ze in een band. Het was muziek altijd en overal.

      1. Ik ook. Hoe ouder ik word, hoe meer ik besef dat die basislaag muziek in mijn kinderjaren (gelegd door mijn zussen, geen muzikanten in de familie maar wel veel muziekliefhebbers) heel belangrijk en invloedrijk geweest is.
       Music is my radar 🙂

 2. Oh, Golden Brown, fantastisch nummer! Jammer te lezen dat hij overleden is, 71 is toch echt niet zo oud.
  En Peaches, kan dat zijn dat ze dat recent weer ergens bij een (sport)programma gebruikt hebben? Ik herken namelijk wel die begintune, maar niet het hele nummer (en van de jaren ’70 kan het zeker niet zijn, want toen was ik er nog niet 🙂 ).

  1. 71 is inderdaad niet echt oud.
   Peaches is een nummer dat sowieso wel regelmatig eens gedraaid wordt. Kan zijn dat het later nog gebruikt is als begintune, maar ik vind er niks van terug.

Zeg het eens?