Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Vandaag: kanaal. Omdat ik dit een heel erg leuke vind, zou ik hier wellicht 25 foto’s of meer kunnen zetten, maar ik ga streng zijn en me beperken tot 10. Google foto’s is flink en haalt er heel veel kanalen uit, maar ook rivieren. Ik probeer me te beperken tot kanalen. Foto’s van 2014 tot 2020.

De Notelaarsbrug over het Leopoldkanaal in Assenede. (15/07/2014)

2014-07-15_Fietstocht_Assenede_033 (1)

Een vroege ochtend aan het kanaal Gent-Terneuzen. (23/09/2014)

WP_20140907_09_23_42_Raw

Een slecht-weer-dag met veel regen en wind, uitzicht op Gent vanuit de Kleindokkaai. Het “kanaal” is het Achterdok, wat in het verlengde ligt van het kanaal Gent-Terneuzen, dus ben ik zo vrij dat als kanaal te beschouwen. (21/06/2016)

20160621_125522

Same place. Ik hield er wel van om foto’s te maken van slechte of dreigende weersomstandigheden. Je ziet de reflectie van een licht in het raam.  (08/11/2016)

20161108_141041

De Coudenbormbrug over de Moervaart in Moerbeke. (29/04/2017)

20170429_141255

De Coupure in Gent. Daar rechts ben ik 4 jaar naar school geweest, trouwens. (17/04/2018)

20180417_114136-PANO

Canal du Midi, Carcassonne. (23/07/2018)

DSC_0945

De Beirtjesbrug over De Lieve in, euh, Lievegem. (11/08/2018)

20180811_155109

Spanjeveerbrug over de Moervaart in Mendonk. (17/08/2018)

20180817_110219

Zo aangelegd door de mens als de pest, dit, maar ik vond dit van een onwaarschijnlijke schoonheid. Canal de l’Alsace, Vogelgrun. (07/07/2019)

20190708_175626

Hoe mooi is dit. Ancien Canal, Péronnes (Antoing). (10/11/2019)

20191110_103421

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

43 reacties

 1. Voor mij is water en fietsen een perfect huwelijk. Ik word kalm van de rust dat dat water biedt. En niet onbelangrijk, fietsen is vlak langs water.
  Eén van de reizen die we ooit nog willen doen is fietsen langs het Canal du midi en daarrond de streek verkennen. Ooit, als reizen weer een beetje mag.

  1. Ik vond het stuk Canal du Midi van Trèbes naar Carcassonne echt wel lastig fietsen. Heel slecht pad. Maar fantastisch mooi, dat wel.

    1. Oei, sorry 🙂 Om het optimisme weer wat aan te zwengelen: veel berg zijn we niet tegengekomen daar.
     (toegegeven: ’t is niet ver van Trèbes naar Carcassonne)

 2. Wij fietsen ook heel vaak langs het water. Een kronkelend riviertje krijgt mijn voorkeur, langs kanalen fiets je soms te lang(dradig) door. De Beirtjesbrug en Moerbeke, prachtig!
  De Coupure in Gent vind ik ook heel gezellig, jammer dat de huizen er zo ongelooflijk duur zijn 🙂

  1. Ik vind de Moervaart zalig om langs te fietsen. En de Lieve ook. De Lieve is te kort om saai te worden, denk ik. Maar ik deel je gevoel wel, ik fiets niet erg graag (meer) langs de Schelde bijvoorbeeld.
   Jammer dat huizen in Gent zo duur zijn in het algemeen, vind ik.

    1. Ze zal wel naar jou genoemd zijn. En omdat ze dat nog niet genoeg vonden, hebben ze een paar jaar geleden Lievegem bedacht 😀

 3. De eerste én de laatste foto spreken me het meest aan, prachtig. Maar met de rest is ook niets mis natuurlijk. . Bij “kanaal” had ik even de vrees dat een “wortel kanaal” tot de opties kon behoren, gelukkig niet dus;-)

  1. Nee, hier enkel leuke kanalen 🙂 Ik vond Antoing ook schitterend. Zo’n kanalen met sluiswoningen vind ik altijd mooi.

   1. Ja, die veren zijn ook plezant. Wij fietsen wel eens langs de Schelde (Temse, Dendermonde, enz.), moeten we soms ook oversteken.
    Heb je trouwens al eens in de Biesbosch gefietst? Zalig tussen al die kanaaltjes. Maar dan niet om te koersen hé, gewoon op ’t gemakske. En veel fotookes trekken onderweg!

    1. Ik heb gezien dat het veer in Kalken momenteel enkel mag gebruikt worden voor woon-werkverkeer. Ik neem aan dat dat met andere veren op de Schelde momenteel ook zo is. Gelukkig mag ik met mijn fietske op het veer van Langerbrugge!
     Waar is dat, de Biesbosch? Ik vind het niet meteen terug.

  1. Dankjewel! Ik hou een redelijk uitgebreid fotoarchief bij, en heb dat onlangs eens helemaal in orde gezet 🙂

  1. Wel, ik vind dat ook een raar woord.
   Wij houden enorm van water. Twee jaar geleden hadden we een reis met enorm veel bruggen, meren, rivieren… dit jaar ging het een reis worden met heel veel zee en oceaan. Ik keek er enorm naar uit. Hopelijk volgend jaar!
   Maar geef ons water, en we zijn content.

  1. In de winter maken wij ook wandelingen aan het water. Ik ben een goed-weer-fietser. De laatste foto, in Antoing, is gemaakt tijdens een wandeling. Het is daar echt prachtig wandelen!

 4. Wat een prachtige serie. Veel van deze plekjes herken ik, maar niet die in Frankrijk. Ook wij zijn zot van fietsen langs het water. Het is heerlijk om hier deze sfeervolle plekjes langs het water te zien.

  1. Vogelgrun is niet voor de hand liggend maar wel heel mooi (fijn om fietsen ook, daar), het Canal du Midi is toch wel een klassieker. Ik geniet er ook enorm van om deze foto’s terug te zien.

  1. Dankjewel! Ik hou daar ook van, dat industriële. Ik ga heel graag fietsen in de haven. Het contrast tussen de “boerenbuiten” en de industrie kan soms fascinerend zijn om zien.

 5. die laatste vind ik het mooist

  spontaan zou je denken dat rivieren met hun natuurlijke schoonheid , bochten en onvoorspelbaarheid mooier zijn, maar soms is die rechte lijn tot aan horizon ook echt wel prachtig.

  1. Ik denk dat er heel veel factoren zijn die iets mooi of niet mooi kunnen maken. Aangelegd door de mens kan lelijk zijn, maar soms ook echt mooi. Zoals dit kanaal ja, met al het groen erbij en de sluiswachterhuizen en zo… echt prachtig, en een aanrader om er te wandelen!

Zeg het eens?