Het Corona-virus zorgt ervoor dat we wellicht nog wel wat tijd in ons kot zullen moeten doorbrengen. En daarna misschien nog behoorlijk wat tijd in eigen land. Geen reis en geen reisverslagen, dus dacht ik: ik vraag aan mijn lezers en medebloggers om een gastblog te schrijven over hun woonplaats, om zo virtueel te kunnen rondreizen in België en eventueel ook het buitenland. Een oproep die gretig aanvaard werd, ondertussen hebben zich al 19 gastbloggers aangemeld! Wie dit nu pas leest en ook nog wil aansluiten, laat maar weten hè. Iedereen is welkom.

Vandaag aan zet: Veerle, een nicht van me waar ik na lange tijd weer contact mee heb. Ze groeide op in Oosteeklo, woonde in Antwerpen, maar keerde terug naar haar roots en vestigde zich in Eeklo. We krijgen de mooie plekjes in die stad voorgeschoteld.

**********

Dank je wel Anne (een fantastische nicht) dat ik op jouw mooie blog gastblogger mag zijn.
Ik ga het hebben over de stad Eeklo omdat ik hier nu bijna 4 jaar woon. Vind ik Eeklo mooi? Eigenlijk niet echt maar het heeft wel een paar mooie troeven.
Mooie plekjes, goeie restaurants, café’s vind ik heel wat minder maar ik ga toch proberen om wat mooie foto’s te plaatsen.

Ik begin in onze eigen tuin waar momenteel koolmeesjes hard hun best doen om voor hun toekomstige kleintjes te zorgen. Moeder koolmees zit te broeden op haar eitjes en vader koolmees brengt eten aan de moeder! Zalig om ze te zien in- en uitvliegen.

Het oude zwembad is in het najaar van 2019 afgebroken. Voor mij was dit een beetje nostalgie dat verdween omdat ik daar met school altijd ging zwemmen. Ik heb helaas geen foto van het nieuwe zwembad omdat ik een hekel heb aan zwemmen. Voor de afbraak hebben ze het nog eens extra verlicht met groen. Heel mooi vond ik het wel.

 

Er zijn ook 2 kerken in Eeklo. Ik ben geen kerkganger maar het witte kerkje naast het oude zwembad is toch altijd  mijn favoriet geweest!

Tijdens onze vele wandelingen die mijn man (uit Antwerpen) uitstippelt zien we ook prachtige dingen.
Deze is van na een storm.

 

 

 

En dan nog een paar mooie (vind ik toch) foto’s van onze wandelingen als er geen storm was.
De treinroute wordt niet meer gebruikt op uitzondering van speciale dagen waarop de stoomtrein nog met veel getoeter van Maldegem naar Eeklo rijdt en omgekeerd.
De laatste foto is van het nieuwe ziekenhuis van Eeklo en dat is open gegaan op 29 maart 2017.
Het is heel modern. Elke kamer heeft een douche maar het is toch beter als je daar buiten kan blijven.

Voila, dit was mijn bijdrage. Ik hoop dat jullie toch wat genoten hebben.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Eeklo, mijn streek. Ik ben er geboren, ging er de laatste jaren naar de naailes, mijn broer woont er. De stad op zich vind ik ook niet zo mooi. De dubbele tweevaksbaan die door het centrum loopt zal daar wel iets mee te zien hebben. Vanuit het dorp waar ik vroeger woonde fietste ik ook wel eens naar ‘Het Leen’. Het provinciaal domein met bossen, mooie tuin en arboretum.
  In de nieuwe (en oude) kliniek kwam ik heel veel als vrijwilliger voor CM Mobiel. Heel mooi gebouw, maar inderdaad beter dat je daar niet moet zijn.

 2. Eeklo is niet meteen een bruisende wereldstad, maar het biedt echt wel mogelijkheden voor een leuke daguitstap. Een ritje met de stoomtrein is een aanrader voor groot en klein. Aan boord van de Orient Dining Express bvb, is een lunch of diner een heel aangename culinaire ervaring in een luxueuse omgeving (eens de virusbeperkingen zijn opgeheven)! Dank je voor deze rondleiding, Veerle, het bracht mij weer even in het rustige Meetjesland.

    1. Heel af en toe rijdt die blijkbaar ook wel door naar Gent, ik heb al een paar keer de fluit van de trein gehoord 🙂

      1. Kan wel zijn dat ik wat foute verbanden leg in mijn hoofd. Heb wat zitten opzoeken, en ik kom niet veel verder dan een stoomtrein tussen Gent en Ronse. Da’s wel dezelfde lijn 😉
       Ik vraag nog eens na bij mijn dochter ook. Maar ik zal me wellicht wel vergissen.

 3. Ik was er vroeger geregeld, ik reed er vooral doorheen. De stad zelf sprak me niet echt aan.

  Maar ik zie op de foto’s dat er ook een bos is! Dat is heerlijk en had ik nog niet ontdekt.
  Het witte kerkje onder het driegend wolkendek is prachtig.

  Dank voor de rondleiding, Veerle.

  1. Is zo echt een “doorrijstad”. Van het binnenland naar de kust “via de oude baan”. Eeklo, Maldegem…
   Het Leen is fantastisch, en zeer fietswaardig.

 4. Haha, heel bekend terrein, want ik werk er en heb er veel familie. Ook heb ik er een aantal jaren gewoond in mijn vorig leven. Leuk om hier Eeklo eens te zien door de ogen van een ander. Mijn favoriete plek was er altijd het bos, Het Leen.

  1. We fietsten er een tijd geleden met mijn ouders, bleek dat de buurman uit mijn jeugd daar “gestationeerd” was toen het leger er nog zijn kwartieren opgeslagen had.
   Mijn zoon is er eens blijven overnachten met school.

 5. De bosachtige foto is in ieder geval heel uitnodigend, dáár zou ik wel een wandeling willen maken. Zit er niet in natuurlijk want A ben ik niet zo reislustig en B mogen we de grens nog steeds niet over;-)

  1. Voor jullie is het wel een eind, dat is zeker, en absoluut niet doenbaar. Maar zo eens virtueel meereizen en -kijken is ook al leuk 🙂

 6. Zoetie heeft ook nog gezwommen in het oude zwembad en daar jarenlang zwemles gegeven. Hij doet dit nog steeds maar in het nieuwe zwembad.
  Ik vind Het Leen in Eeklo wel een mooi stukje natuur om te wandelen.

 7. Oh, grappig om hier een heel andere kant van Eeklo te zien dan degene die ik ken. In mijn Belgische fietsjaren ben ik daar wel verschillende keren gestart voor fietstochten (met de mountainbike naar de Lembeekse bossen, met de koersfiets de tocht Eeklo-Breskens-Eeklo), maar die gingen natuurlijk snel de stad uit.

 8. Ik ken de streek helemaal niet ook al liggen mijn roots 100% in Meetjesland maar ‘k blijf bij familiebezoekjes altijd net wat zuidelijker, en de familiebanden zijn nu aan het uitdunnen en verzwakken dus ik kom er nog maar zelden.

Zeg het eens?