851. Zou je de wet overtreden om iemand van wie je houdt te redden?

Ja, dat denk ik wel. Ik ben niet de meest vlotte handelaar in acute crisissituaties, ik bevries eerder uit stress dan iets anders. Maar ik denk wel dat ik alles zou doen, inclusief de wet overtreden, om een geliefde te redden.

852. Is vreemdgaan het einde van de relatie?

Ik denk het wel. Het vertrouwen is er niet meer dan. Ik denk ook dat vreemdgaan bepaald een signaal is dat aangeeft dat er iets niet goed zit met de relatie.

853. Van welk vakantie souvenir word je nog steeds blij?

De foto’s die we maken, zijn mijn vakantie souvenir bij uitstek. Zo kan ik nog eens terugkeren. Meer moet dat echt niet zijn!

854. Houd je je vast aan iets wat je eigenlijk allang had moeten loslaten?

Mijn winterjas. Hoog tijd voor een nieuwe! Volgende winter.

855. Is je grootste angst ooit uitgekomen?

Man man wat een vragen alweer! Ik zet mijn joker in. 

856. Waar lag je vijf jaar geleden wakker van?

Waar lag ik vijf jaar geleden wakker van. Ik ben eens in mijn foto’s gaan kijken, want ik heb geen idee. Blijkbaar vond ik dit niet echt leuk:

857. Heb je weleens het gevoel dat je ‘vandaag’ al vaker hebt beleefd?

Af en toe heb ik zo wel eens een déjà-vu gevoel. Dat gebeurt. Maar voor de rest ben ik nogal nuchter en geloof ik niet in eerdere en volgende levens en zo.

858. Wie maakt jou een beter persoon?

Mijn kinderen.

859. Wat maakt je aan het lachen?

Lili en Pipa! Dat is niet wat. Dat is wie. Wat maakt me aan het lachen? De mopjes van Meneertje Mertens. Soms. Niet altijd. Niet zoveel als hij zou willen. Zijn mopjes zijn vaak nogal flauw. Zo flauw, dat er niet mee te lachen valt. Allez, ja, hij lacht er wel mee, met zijn flauwe mopjes. Heel hard soms. En dan zitten Lies en ik toe te kijken gelijk een uil op een kluit en met onze ogen te rollen. Meneertje Mertens houdt van flauwe mopjes. En nu heb ik het gevoel dat ik de vraag niet beantwoord heb.

860. Wat zou er op je eigen tv-zender te zien zijn?

Koers. Veel koers. Series. Goeie series. Geen reclame. Geen trailers. Koers, zei ik dat al? Koers.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

25 reacties

    1. Jamaar, ik ook hoor 😀 Correctie: wij ook, Meneertje Mertens doet graag mee. Wat moet je anders 😀 En ik lees hier en daar dat we lang niet de enigen zijn. Zelfs prof wielrenners zitten te kijken!

  1. Oh maar ik zie dat wel eens graag hoor. Niet voor de koers op zich, maar voor de mooie zichten tijdens de bergritten in de Ronde, of plaatsen herkennen tijdens de Vuelta of de Ronde van Italië. Maar nu herhalingen gaan kijken, dat is erover.😋

   1. Voor mij is een combinatie van de koers en de landschappen en de plaatsen die we kennen.
    Afgelopen weekend hebben we niet naar de herhaling van Paris/Roubaix gekeken, maar naar de herhaling van de Ronde wel. Vond het zo’n onwezenlijke dag dat ik blij was dat het kon.

  1. Er zijn twee dingen waar ik elke winter enorm naar uitkijk: ons verlof, en de koers. Voor het verlof zijn we nogal abrupt gestopt met aftellen. De koers… een week koers gezien, en toen was het afgelopen. Ik vind het nog altijd bevreemdend. Af en toe eens een retro kijken, zo zot zijn we wel. En ik ben echt heel erg dankbaar dat we nog mogen fietsen. Ben stilletjes aan het opbouwen, gisteren 50km gefietst in een grote toer naar Laarne. Er staat ook een rit klaar naar Oosteeklo, maar de wind moet goed zitten 🙂

  1. Ik hoop het ook, en het is iets om naar uit te kijken. Maar tegelijk denk ik: afwachten of het wel allemaal doorgaat dan. Beetje dubbel 🙂

 1. Vraag 857: haha die vraag in tijden van Corona. Eh ja elke dag van de voorbije 5 weken?
  En ik hou er ook van om reissouvenirs te verzamelen! We kopen van overal een magneetje op de frigo, leuk om naar terug te kijken. Wat ik ook altijd doe, is een postkaartje sturen naar mezelf, zo word ik na de reis ook nog eens herinnerd aan de mooie reis 🙂

  1. Hahaha ja, eigenlijk wel. Alle dagen lijken op elkaar!
   Een postkaartje sturen naar mezelf, die moet ik onthouden! Zalig idee!!

 2. Ja natuurlijk zou ik de wet overtreden om iemand van wie ik houd te helpen? Ik loop zelfs op het gras wanneer dat verboden is!
  Dat de Tour de France eind juni niet start…grrrrr! En de Ronde van Vlaanderen alleen digitaal gefietst werd. Net als de Amstel Gold. Helemaal achterlijk dat over vrouwenwielrennen niet gesproken wordt.

  1. Hahaha, jij durft zeg, over het gras lopen als het niet mag! Zalig 🙂
   De Tour… mijn vrees is dat we gewoon géén Tour gaan zien dit jaar, hoe hard ASO ook roept. Die virtuele Ronde vond ik nog leuk. Ze probeerden toch iets! De digitale Amstel Gold heb ik niet gezien. Ja, het vrouwenwielrennen, het is echt weer huilen met de pet op. Compléét vergeten. Triestig.

 3. ‘k denk dat we allemaal de wet zouden overtreden om iemand te redden

  hmm zoveel koers moet er voor mij toch ook niet op tv…ik wil een ander zendschema dan jou

Zeg het eens?