Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Another week in quarantaine. Geen gezeur, foto’s!

Zaterdag maakte ik voor de meisjes een grote dobbelsteen, met blaadjes met opdrachten erbij. Misschien volgt daarover nog eens een blogpost, ik heb foto’s van the making of, misschien voorziet Janna ook nog eens wat foto’s? Als ik het heel lief vraag? Janna?

20200411_142045

Zaterdag werd ook een mooie doos geleverd, met lekkere brownies in van Julie’s House. Die kinders van ons, ’t zijn schatjes. Dankjewel Sara en Milan!

20200411_165914

Zondag paasdag was het tijd voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Zonder paaseitjes. Maar met veel ander lekkers.

20200412_084329

20200412_090941

Twee glunderende chocoladesnoetjes. (we zaten er voor niks tussen) (alle foto’s met Lili en Pipa door Janna)

IMG_7360

Zou Pipa ook zo’n fan worden van de kip? Gaan ze er nog ruzie om maken?

93166126_558726761690800_8641549451673993216_n

Piepje staat!

92448014_1233697766837396_5211296734650564608_n

Er werd zowaar buiten gewerkt, en het terras ziet er weer toonbaar uit. Nu de tuin nog.

20200412_133536

Er was deze week iets met zelfgemaakte mondmaskers.

maskers

Meteen door naar woensdag. Ik maakte een kort ritje in het Gentse, en passeerde langs het nieuwe Gentse strand aan het Houtdok. (en kwam ook veel achterlijke idioten tegen, in de stad fietsen is niet evident)

20200415_161508

Twinning for the girls, by grandma.

20200415-DSC_0214

20200415-DSC_0219

Er was iets met mondmaskers.

20200416_104844

Ik ben aan het opbouwen wat fietsen betreft, donderdag maakte ik een tocht van 50km en zat zowat overal. Beervelde, Overdonk, Wetteren… doel was Laarne.

Den boerenbuiten. (Lochristi)

20200416_121233

Den boerenbuiten, bis. (Kalken)

20200416_125257

De Berlindekapel (Laarne)

20200416_130645

Aan de andere kant een wei vol koeien.

20200416_130651

Overal op Vlaamse wegen
Kom je kamelen tegen (Heusden)

20200416_135548

Bistro-worthy food (had mijn foto een hap eerder moeten nemen natuurlijk)

20200416_174129

Veel Finn-plezier dezer dagen, ondanks (of dankzij??) de uitgestelde tour van Crowded House.

20200416_181409

Een stapel bijna afgewerkte maskertjes. Toen ze afgewerkt waren, vergat ik een foto te maken.

20200417_075240

De blaadjes zijn op komst aan de boom achter onze tuin.

20200417_143450-EFFECTS

En als uitsmijter: op 17 april werd mijn blog 14 jaar! Ferm puberke al hè!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

39 reacties

   1. Ik keek gisteravond op mijn app naar het aantal stappen dat ik had gezet … nog geen 1000. Ah ja, ik heb heel de dag in de tuin op mijn lui gat gezeten. En van de tuin naar de keuken voor een taske koffie of thee … ’t is niet dat onze tuin zo gigantisch is.

    1. Haha, nog geen 1000 is echt niet veel hè 🙂 Hoewel dat ook niet alles zegt. Combinatie van aantal stappen en actieve minuten is iets representatiever. Ik had donderdag maar 3000 stappen gedaan maar wel 50km gefietst 🙂 Nu, ik heb een tijd geleden mijn doel ook verzet naar 6000 stappen hoor, 10.000 haal ik zelden. Shame on me.

      1. Hihi 🙂
       Maar ik vind ook dat het moet kunnen, zo van die dagen dat je in het zonnetje zit en niet verder komt dan je keuken voor een kop koffie. Het kan zoooo’n deugd doen!
       Ik hang hier vandaag ook in mijn zetel zonder verder veel te doen, terwijl daar een stapeltje stof en leuke plannen liggen te knipogen. Maar die lopen niet weg.
       Ik zal er nog bij zeggen dat ik die 6000 stappen vaker niet dan wel haal 🙂

  1. Dat is zo hè, foto’s zeggen zoveel.
   Die brownies waren megalekker 🙂
   Tot mama’s grote ellende had kleindochter een stuk van haar haar geknipt. Typische kleuteravonturen 😀

 1. 14 jaar bloggen. Amai. Ik weet niet of ik 14 jaar geleden al wist wat een blog was. Je mondmaskers, kan je mij de link naar het patroon eens geven? Die van mij trekken op niets.

  1. We zijn altijd nogal computer- en internetminded geweest, hier. En ik had het geluk op te groeien bij iemand die beroepsgewijs ook wel zeer geïnteresseerd was in alles computer.

   Als je refereert naar de mondmaskers van FOD gezondheid: ik vind dat echt krengen om te maken.
   Deze voldoen dus niet aan de criteria, maar zijn zeker goed genoeg voor huis-, tuin- en keukengebruik.

   https://blog.bernina.com/nl/2020/03/een-basic-mondmasker/

   Ik heb ze wel gedubbeld, want één laagje katoen lijkt me weinig. Ik neem aan dat dat ook voor jou geen probleem is.
   Ik heb er proberen maken met rekkers, omdat dat comfortabeler lijkt, maar ik ben daarvan teruggekomen. De onderste rekker zwabberde, heb die 6cm ingekort en het is nog op het randje. En volgens mij moet je die opmeten op de persoon die het masker gaat dragen. Ik vind de lintjes dus beter (zijn ook beter om te steriliseren), dus ben daar weer op overgeschakeld.

   Ruimte om voor een extra tussenlaag heb ik niet gedaan. Mijn ervaring is dat je met een extra laag nauwelijks nog kan ademen, en voor voornoemd huis-, tuin- en keukengebruik is dat een beetje over the top.

   Zo, ik denk dat ik rond ben qua extra opmerkingen 😀

  1. Dankjewel! Mijn dochter maakt de mooie foto’s van de kleinkinderen en stuurt die door 🙂
   De oudste kleindochter en de kip zijn dikke vriendjes, ze zeult er de hele tuin mee door en de kip laat het allemaal doen. Eén van de kippen, de andere heeft er geen zin in. De kleinste kleindochter zal grote zus wel volgen 🙂

   1. Zalig hé! En leuk dat ze foto’s doorsturen. Mijn dochters ook, anders zie je ze niet meer… Heerlijk met die kip, heb er gehad maar ben er niet scheutig van… die pluimen… teveel kippen moeten pluimen in mijn jeugd denk ik. Bah. Mooie kleinkinderen heb je.

    1. Ja, die foto’s dat is altijd genieten 🙂
     Kippen pluimen bevordert de kippenliefde inderdaad niet erg 🙂
     Dankjewel, ’t zijn inderdaad mooie kindjes, vind ik ook 😀 zoals elke trotse oma hè

 2. Veertien jaar, wauw, proficiat!
  De foto’s van de meisjes zijn weer prachtig. Wat zijn ze fotogeniek. En wat zien ze er gelukkig uit.
  Leuk te zien waar je je kamelen schoot deze week.
  En verder… je bent echt goed bezig. Ik voel met net als Myriam een beetje een luie doos als ik dit allemaal zie en lees.

  1. Ik weet eigenlijk niet of ik mijn blog een puber of een ouwe doos moet vinden 😀
   ’t Zijn twee prachtexemplaren, onze meisjes, en ze zijn inderdaad gelukkig, dat straalt uit hun ogen.
   Hahaha ik kan ook zeer luie doos zijn hoor. Maar ik doe de dingen die ik graag doe, en dan lijkt dat zeer ijverig te zijn 🙂

    1. Ha ja en trouwens, de kamelen, die schoot ik bij Harry Malter, ken je dat? Vorige keer dat ik er passeerde, stonden er megacute alpaca’s te grazen, maar die waren er nu niet.

 3. Proficiat met je 14 jaar bloggen, dat is echt wel al zot lang! (bij mij is het later deze maand 6 jaar en ik vind dat al lang, wetende dat ik het “efkes” wilde uitproberen 🙂 ).
  Die dobbelsteen ziet er keileuk uit. Zefs met een handleiding ga ik het vermoedelijk niet kunnen, maar je weet maar nooit. Benieuwd dus naar de handleiding 🙂

  1. Haha ja, 6 jaar is wel al lang voor efkes! 😀
   Goh, je kan van een kartonnen doos ook een dobbelsteen maken hè. Misschien kan je er toch nog iets mee doen voor je neefjes/nichtjes 🙂

 4. Je hebt er in woord en beeld weer een mooi verslag vol variatie van gemaakt. Van verwennerij met brownies tot een stoere fietstocht van 50 km. Daar kan ik alleen maar van dromen. Naar de foto’s kijkend, krijg ik het idee dat jullie ook in een mooie omgeving wonen.

  1. Dankjewel!
   Om weer te komen waar ik nu sta qua fietsen, het heeft bloed, zweet en tranen gekost. Nu gelukkig alleen nog zweet 🙂
   Wij wonen in de stad, in de 19e eeuwse gordel rond Gent. Maar je staat hier op goed 5 minuten fietsen in de natuur, en er zijn een aantal heel mooie gemeentes vlakbij. Lochristi en Beervelde met al hun serres, en het rustige groen van Laarne en Kalken. En nog veel meer. Dus ja, het is hier best wel mooi! En Gent is een mooie stad.

Zeg het eens?