Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Het was weer moeilijk kiezen, want ook mijn kindertijd is doordrenkt van allerlei liedjes.

Ik ga voor een toepasselijk liedje, dat voor mij altijd verbonden blijft met de periode dat mijn vader overleed. Een kantelpunt tussen kinderjaren en jeugd. Ik vond het een griezelig nummer met een spookachtige sfeer. Het paste in de zomer van 1981 bij mijn stemming, en nu past het ook bij de verlaten steden.

The Specials schijnt een bende etters geweest te zijn (ik herinner me een wild verhaal van de beginjaren van Torhout/Werchter), maar ze maakten toch wel fantastische muziek. Ik vind dit nu nog steeds erg mooi.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

14 reacties

 1. Het klinkt inderdaad ‘speciaal’. Niet direct mijn genre, en vreemd , ik heb het precies nog nooit gehoord?
  Het past wel perfect bij onze speciale aandbol nu.

  1. Herinner je je Madness nog? One Step Beyond? Night Boat to Cairo? My Girl’s Mad at Me? Dat is ska muziek, begin jaren 80 heel populair in Engeland ook. The Specials zaten in diezelfde lichting als Engelse ska als Madness en ook The Beat bijvoorbeeld. En ook het Nederlandse Doe Maar speelde ska muziek.

   1. Ja dat herinner ik me wel. Ik vrees dat ik vooral ben blijven steken in de muziek van de jaren 70, in 80 zaten we met kleine kinderen en zal hun geschreeuwd de radio hebben overstemd 😉

    1. Ik was (ben) ook wel een muziekfreak, dus ik zorgde ervoor dat de muziek het geschreeuw van mijn kinderen overstemde 😀 Of ik zette een koptelefoon op, moeha 🙂

 2. Een stukje muziek dat ik helemaal niet ken, 1981..? Toen had ik 2 pubers die gelukkig wél onze muziekkeuze deelden, van Pink Floyd tot Grosby Stills Ness en Young, de Bea\tles en al wat dies meer zij.

   1. Mijn kinderen zijn van jouw leeftijd als ik het goed heb (1962 en 1965) maar hebben eigenlijk de jaren 80/90 nooit helemaal meegekregen , ook zij zijn in de jaren 60/70 blijven hangen , gevalletje indoctrinatie vrees ik. 😉

    1. Ik ben zelfs nog iets jonger (1968). Indoctrinatie is zeer OK. Ik heb dat met mijn kinderen ook gedaan en zie daar nu best wel de resultaten van. Ik vind dat zeer bevredigend 😀

 3. geweldig liedje maar hoort niet tot mijn kindertijd…nochtans ontdekte ik wel andere ska via de cassetjes van mijn zus en was ik fan van The Cure en Doe Maar.

  1. Doe Maar was inderdaad ook ska hè 🙂
   Veel meer dan (vooral) Madness en The Specials kende ik toen ook niet, later gingen daar nog wat andere bands bij horen. Dit heeft de tand des tijds zeer goed doorstaan, vind ik.

Zeg het eens?