Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een liedje waarbij je hart breekt. Op het gevaar af pedant over te komen, ga ik hier voor klassieke muziek.

Wie me kent, weet dat ik weinig heb met klassieke muziek. Ik ben tot in het diepst van mijn ziel doordrongen van populaire muziek, en ben er ook heel veel mee bezig. Maar, ik ben ook opgegroeid tussen klassieke muziek, en daar is wel wat van blijven hangen.

Zo keerde ik een tijdje geleden terug naar Puccini van Turandot. En werd weer helemaal weggeblazen door de schoonheid van die opera. Vroeger, heel lang geleden, zong mijn ma in een koor in Wondelgem, en Herman was de dirigent van dat koor. Koor dat een paar keer samengewerkt heeft met de Gentse opera (Opera van Vlaanderen). en meegezongen heeft in Turandot van Puccini. Een opera is een complex muziekstuk, waarop dus veel moest geoefend worden. De muziek schalde regelmatig door het huis (toen: appartement). Ik ben ook naar een voorstelling gaan kijken in de Gentse opera, en vond dat enorm indrukwekkend.

Bijna 40 jaar later blijkt dat er enorm veel van is blijven hangen, dat ik hele stukken van Turandot vanbuiten ken, en dat ik het toch wel prachtige muziek vind. Ik heb de hele opera al eens beluisterd/bekeken op Youtube, en dat ik het verhaal begrijp, maakt het allemaal zoveel mooier.

Nessun Dorma heb ik ondertussen al tientallen keren opnieuw beluisterd, en als deze aria je hart niet breekt, dan begrijp ik er niet veel van. Werkt enorm op het gemoed, is heel aangrijpend. Op Youtube kan je kiezen tussen allerlei bekende tenoren. Ik kwam zelfs een The Voice deelnemer tegen waarvan men dan zegt “ooooh die kan goed zingen”, maar het was in realiteit echt te-nen-krul-lend slecht. Soit. Als je me laat kiezen (om de zware kanonnen boven te halen) tussen Luciano Pavarotti en Placido Domingo, dan ga ik toch voor de laatste. Enjoy!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Oh ja Nessun Dorma is prachtig!! Maar ‘k heb geen idee waarover het gaat, maar de muziek is prachtig.

  Met dit thema dacht ik aan
  * Hold me now – Johnny Logan
  * De Verzoening – Frank Boeijen
  * Het kan niet zijn – Will Tura
  * Je suis venu te dire que je m’en vais – Jo Lemaire
  * Nothing compares to you and Last day of our Acquaintance – Sinead O Connor.

Zeg het eens?