Overpeinzingen, quotes, kleine ergernissen, interessante dingen die in de loop van de week mijn pad kruisen

 • Aan de postbode die elke ochtend rond 6u30 in onze straat de kranten in de brievenbussen dropt met de autoradio keihard op en het portier wagenwijd open: ooit gaat er eens iemand zijn huis uitstuiven en u nen dzjoef verkopen dadde mee u muile tegen de Dampuurte plakt. Al twee keer heeft iemand gevraagd (euh, ja, understatement) of het wat stiller kan en dat er kinderen slapen en zo. Ge trekt het u niet aan. Dat gaat niet blijven duren. Egoïst. Ik wakker? Iedereen wakker.

 

 • Re-read your favourite books at different stages of your life. The plot never changes but your perspective does.

 

 • Praat er iemand eigenlijk nog over de regeringsvorming?

 

 • We hebben sinds kort een geveltuintje, geplaatst door de geveltuinbrigade. Wat te verwachten was, gebeurde al snel: honden krabben in het tuintje, en kakken in het tuintje. En de degoutante baasjes laten begaan en laten liggen. Ondertussen staat er al een niet mis te verstane boodschap in het tuintje. Vrijdag liepen we langs de heerlijk geurende hyacinten die bij een buurvrouw op de vensterbank staan. Vraagt Meneertje Mertens: “Is er zo niets van planten dat de honden weghoudt dat we kunnen planten?” Ikke: “Cactussen?” Meneertje Mertens: “Ha ja, kak-tussen!!” Hehe!

 

 • Soms kom ik mensen tegen die luidop tegen zichzelf lopen te praten, weidse gebaren erbij en al. Dan probeer ik een beetje weg te kruipen, want ik heb niet graag dat onbekende mensen die een slagske van de molen lijken te hebben, me aanspreken. Tot me invalt dat ze oortjes inhebben en aan het bellen zijn. Ik kan daar precies niet aan wennen.

 

 • Moest er geen winter zijn, dan zouden we de lente niet zo leuk vinden. True enough. Maar ik ben die winter, ook al was het maar een kwakkelwinter, meer dan beu. Laat maar komen die lente!

 

 • Dit. Zwijgen is geen optie.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

  1. Om positief door het leven te kunnen gaan, moet de negativiteit er af en toe eens uit. Bij deze 🙂 Hoewel ik geprobeerd heb het toch niet té negatief te maken.

 1. Akelig die postbode! Gelukkig komt die van ons met de fiets.

  Ik ben eens gaan googelen, wat een leuk initiatief met die geveltuintjes, jammer dat ik niet in het Gentse woon.Wij hadden ooit een paars haagplantje met stekels om de kakjes af te schermen. Maar misschien dienen kakjes ook als meststof?!

  Grappig om je logje te lezen:-)

  1. De postbode die de gewone post brengt, komt met de fiets. Maar die van de krantenronde komt met een autootje.

   Die geveltuintjes zijn inderdaad een zeer fijn initiatief. Hopelijk slagen we erin onze plantjes levend te houden 😉 Kakjes zouden kunnen dienen als meststof, maar ik vrees er een beetje voor. De boel wordt ook kapotgekrabd. Dat paars haagplantje met stekels moet ik eens opzoeken!

 2. Wat een eikel van een facteur. Dat van die drol van meneer Pannenkoek lijkt me een goed idee.
  Gisteren Lubach gezien op de Nederlandse tv over de Belgische regering. Het doet me zeer op zo’n moment als Belg wonende in Nederland. Triestig, effenaf triestig…
  Het is om te lachen, maar al lachende zegt men de waarheid.

  https://youtu.be/4go1RXOBF0s

  1. Het is om te lachen, maar mijn tenen gaan toch wel heel erg vreselijk krullen. Man man man. Maar in ieder geval: schitterende oplossing! Alhoewel. “Vlaanderen redt het wel op z’n eentje”. Ik heb daar geen zin in jong. Ik word echt niet goed van de Belgische politiek momenteel. Ik ben nooit anti-politiek geweest, maar nu wordt het te gortig. Die regeringsvorming, die staatsschuld, het klimaat, de vluchtelingen… het is om te huilen.

   1. Ik kon er ook maar groen om lachen… Als Belg voel ik mij dan toch erg te kakken gezet. Ik mag dan wel over de grens wonen, ik ben nog steeds een Belg. Als je de grens overgaat word je je veel bewuster van je roots en je nationaliteit. Daar stond ik vroeger niet zo bij stil. Het is pijnlijk en het baart me net als jij toch echt wel zorgen.

      1. Ik krijg steeds meer zin om te emigreren. Ik weet alleen niet goed naar waar, want er zijn nu eenmaal veel landen waar de miserie even groot is. Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederlands, USA… is het daar zoveel beter? Ik dacht het niet. De enige optie lijkt me Nieuw-Zeeland. Maar dat is zo ver van onze kleinkinderen!

       1. Je hoeft het niet zo ver te zoeken. Kom gewoon naar Nederland. Je staat er op een half uurtje van Gent. Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, tenzij dat gedoe met de belastingen, dat is niet alles…

        1. PS: ik ben hier niet komen wonen omdat ik vluchtte uit België. Het is omdat ik hier de liefde vond. Dat is natuurlijk een totaal ander uitgangspunt.

        2. Dat is inderdaad een gans ander uitgangspunt. Ik heb één keer wat zitten kijken naar woningen in Nederland (Sas van Gent, dacht ik), ze zijn ook goedkoper dan bij ons. Maar ik heb wat schrik van mogelijke administratieve kluwens. Voor de rest is het helemaal geen gek idee. Het is nu eenmaal niet veel verder dan Assenede of Watervliet.

        3. Er is inderdaad veel te regelen, maar ik kreeg destijds een heel duidelijke lijst mee van de gemeente hier. Men gidst je er duidelijk doorheen, dat is het probleem niet. Je moet je wel goed informeren ivm inkomsten, pensioenen, ziekteverzekering en belastingen bij een specialist ter zake.

     1. De politiek laat ons serieus in de steek. Ik geloofde daar nochtans in, ik ben niet van het soort dat ons land “apenland” noemt en onze politiekers “profiteurs”. Maar de huidige generatie politici bakt er gewoon niks meer van.

        1. Waarom zou de huidige generatie politiekers dommer zijn? Zou het niet vooral te maken hebben met eigenbelang boven collectief belang?

        2. Het is wat mij betreft een combinatie van beide. Momenteel zie ik niet de grote politici zoals we ze vroeger gekend hebben. En er zullen er een pak zijn die inderdaad enkel eigenbelang voor ogen hebben. (en bij die grote politici van vroeger zaten er ook genoeg die liefst aan eigen belang dachten)

    1. Ik vind dat we er echt wel beroerd uitkomen, en de meeste dingen kan je gewoon niet tegenspreken. Te belachelijk voor woorden.
     Ze zijn de boel hier gewoon kapot aan het maken.

 3. Sinds (Nederlandse) kranten niet meer bezorgd worden door gebrek aan bezorgers in dit buitenlandse buitengebied word ik niet meer wakker van het vroege geklepper van de brievenbus. De online versie maakt me gelukkig ook niet wakker 😀

  1. Kak-tussen… humor op kleuterniveau maar toch wel grappig 🙂

   Ja en opeens hadden we een regering! Hehe!

   Alles is op die twee weken ook enorm snel geëvolueerd, lijkt al veel langer geleden dat we nog gewoon naar buiten mochten.

Zeg het eens?