Vandaag 11 maart 2020 is het de zoveelste natte, winderige dag op rij en heb ik het er wel mee gehad. Ik ben de enige niet, denk ik. Dus ging ik bij mijn meisjes een portie knuffels halen en deel ik een foto van een heerlijke baby (we mogen dat nog heel even zeggen), nog een beetje rozig en gekreukeld van een ochtenddutje. Zo’n foto is namelijk goed voor het humeur.

Vandaag over 2 maanden, 11 mei 2020 dus, zullen wij bij leven en welzijn in Labenne zijn, een Franse kustgemeente aan de westkust dicht bij de Spaanse grens. Dat we aan het aftellen zijn. Maar dat had u wel al door.

Vorig jaar op 11 maart 2019 had ik sokken gebreid. Op deze foto zien ze er goed uit, vind ik. Maar ik was na zeker 5 paar in die mate niet content van het resultaat, dat ik deze winter nog niet één paar gebreid heb.

2 jaar geleden op 11 maart 2017 had ik een shirtje voor Lili gemaakt.

Een paar dagen zag Little Miss Sunshine er zo uit.

Op 11 maart 2016 was Little Miss Sunshine er nog niet, maar had ik wel al dit schattige pakje gemaakt.

4 jaar later zag ik het pakje terug bij Pipa, zoals hier op de jaarlijkse kalender.

Op 11 maart 2013 was er een foto van mezelf. Wellicht voor het zelfgemaakte rokje. Het detail dat me nu echter opvalt, zijn de schoenen. De schoenen die ik 7 jaar later een hele winter gedragen had. Waarvan ik dacht dat ze van vorige winter of de winter ervoor waren. Ze zijn blijkbaar 7 jaar oud. Nu zijn ze wel versleten.

Lang geleden op 11 maart 2002 zag de slaapkamer er zo uit.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

 1. Oh wat een schatjes. En een leuk idee om een paar keer terug in de tijd te gaan op dezelfde datum. Knap gemaakt die kinderkleding en dus gewoon doorgegeven in de familie, zo hoort het;-) Leuke foto van jezelf altijd leuk om “een plaatje “bij een site te hebben.

  1. Dankjewel 🙂
   Ik vind het altijd leuk als ik die kleertjes later terugzie. Zo zijn ze het werk écht waard.
   Ik ben ondertussen weer veranderd hoor. Kort koppie bijvoorbeeld, en 7 jaar ouder, om maar iets te noemen 🙂 (over de kilo’s erbij zwijg ik zedig)

    1. Ik kan het niet echt tot mijn volledige tevredenheid. En heb enorm geworsteld met die 4 (5) naalden. Dit jaar niet de moed gehad om eraan te beginnen. Die kleurtjes komen vanzelf, da’s wol met doorloopkleuren. Nog eens van kleuren wisselen zou ik niet zien zitten. Of toch niet met meer dan 2 kleuren!

     1. Oh… vandaar, dat leek me ook al zó moeilijk!
      Mijn oudere zus breit nog ieder jaar wel een minstens één paar sokken en doet dat uit haar hoofd. Ik zou het echt van een patroon moeten doen wat het is echt té lang geleden dat ik het deed. Net als kinderkleertjes naaien. Het is ook niet lonend meer nu alle kleding zo goedkoop is en de stoffen zo duur.

      1. Ik kan het ook niet zonder patroon hoor, heb het maar een jaar of twee geleden echt geleerd. Ooit moesten we op school sokken breien, maar daar bakte ik niks van.
       Zelf kleren naaien loont niet, da’s zeker. Maar het geeft wel veel voldoening. Voor mezelf koop ik bijna niks meer, ik maak het liever zelf. Het is nogal therapeutisch voor mij, kleren maken 🙂

        1. Ja, en dat maakt het dan wel weer de moeite waard. Je maakt wat je zelf mooi vindt, wars van de waan van de dag.

        2. De stoffen zijn dan meestal beter en ,als je ook nog zelf kunt patroontekenen, past het beter dan gekocht als je niet écht een standaard maat hebt. Ik had vroeger( in mijn broodmagere periode) een veel te brede rug voor confectie.

        3. Ik ben nog geen held in patroontekenen, maar hier en daar kan ik toch wel wat aanpassen, gelukkig.

 2. Jouw lijstjes zijn altijd zo leuk! En jouw kleinkindjes zo schattig.
  Schoenen van 7 jaar oud? Niks mis mee hoor. Ik heb dat ook en die gaan niet weg voor er gaten in zitten.

  1. Dankjewel Myriam, zo fijn om te lezen 🙂
   Ik ben daar eigenlijk trots op, op schoenen van 7 jaar oud. Na deze winter zullen ze verdwijnen: er zit iets los waardoor ik één van de schoenen nauwelijks nog aan krijg. Ze hebben zeker goed dienst gedaan!

 3. En die ‘oude’ schoenen zijn zeker nog leuk modieus!
  Fijn om jou en de nakroost weer wat beter te kennen.
  En over het weer zwijgen we, want….hier schijnt de zon!

  1. Die twee beschikken over een ongelooflijk stel hartveroverende blauwe kijkers, dat is een feit.
   Ik doe het graag, en it runs in the family… dan komt dat een beetje vanzelf 🙂

  1. Welkom, en dankjewel 🙂
   Zeker doen als je er zin in hebt, is zo leuk! En ik kom graag kijken welke muziekjes jij leuk vindt!

Zeg het eens?