761. Geloof je in toeval?

Ja. Ik ben zelfs een fan van toeval. Nee serieus, ik kan echt niet geloven dat de dingen met een reden gebeuren. Dat er daar boven in de hemel (bij wijze van spreken) iemand zit die aan alle touwtjes trekt. Die zou wel aan véél touwtjes moeten trekken. Af en toe gebeurt er wel eens iets waardoor we zo wat gaan babbelen over toeval en dingen, maar ik blijf bij mijn overtuiging dat er niks is. Niks.

762. Hoeveel tijd breng je dagelijks in de keuken door?

Ik probeer de laatste tijd eenvoudige maaltijden klaar te maken die niet te arbeidsintensief zijn. Maar samengeteld met opruimtijd en zo, zal het vaak toch wel een uur of langer zijn.

763. In wie herkende je jezelf onlangs?

In mijn dochter. We lijken toch wel hard op elkaar, qua karakter.

764. Ben je impulsief?

Nee. Hoe ouder ik word, hoe minder impulsief ik word. Ik vind niet dat iedereen altijd moet weten wat ik denk. Ik hou veel van mijn gedachten voor mezelf.

765. Voor wie schaamde je je pasgeleden? 

Fak. Don’t get me started. Ik schaam me voor mijn extreem-rechtse landgenoten. Voor mijn racistische landgenoten. Voor mijn egoïstische landgenoten.

766. Kun je bevriend zijn met iemand van het andere geslacht?

Waarom niet? En dan denk ik altijd aan mijn maatje Stijn. Oud-collega, lieve papa van 2 heerlijke meisjes en huisvader par excellence, deelt een paar vreemde hersenkronkels met mij dus wij kwamen altijd fantastisch goed overeen. Ik mis hem best wel nu.

767. Heb je een lach die je alleen gebruikt voor foto’s?

Nee. Ik sta gewoon niet graag op de foto. Dus dan ga ik niet speciaal lachen.

768. Wie bel je als eerste als je goed nieuws hebt?

Meneertje Merteeeeeeeeeeeeeeeeens!

769. Wat zou je doen als je geen verantwoordelijkheden meer had?

Lekker thuis zitten, mooie dingen maken, en fietsen. En op reis gaan met de mobilhome. The good life, quoi.

770. Vind je jezelf aantrekkelijk?

In mijn hoofd zie ik mezelf nog altijd als 33-jarige en dan valt het best wel mee.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen (maar daar ligt het stil nu), MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

 1. Haha, dat antwoord op die laatste vraag 🙂 Dan zou ik binnenkort op mijn aantrekkelijkste moeten zijn, maar in mijn hoofd zie ik er eerlijk gezegd ook niet uit zoals nu effectief het geval is 😉

  Vraag 765: don’t get me started, inderdaad! En bij vraag 766 vraag ik mij nu vooral heel erg af waarom het contact verwaterd is? (niet dat je daar op moet antwoorden uiteraard, ik ben soms een vreselijk nieuwsgierig aagje 🙂 ).

  1. Laatste vraag: ik ging eerst botweg “neen” antwoorden, maar ik zorg de laatste tijd dat ik wat kan nadenken over de vragen, en dit antwoord was echt wel beter.
   Vraag 765: Ik ben na 3 dingen gestopt, maar ik kan nog wel effe doorgaan in dat genre.
   Vraag 766: geen probleem. Het is niet “kapot”. Stijn zit hier zelfs achter de schermen aan de knopjes te draaien, zijn bedrijfje host mijn blog. Waardoor het contact wat waterachtig is? Niet meer samen werken, afstand Brugge-Gent, familieman met jonge kinderen dus goed gevulde dagen, werk… dat soort dingen, lijkt me. Moest ik nu eens flink zijn en wat voortdoen aan die beloofde webshop, dan zouden we tenminste weer wat kunnen samenwerken, want hij zorgt voor de technische basis. Maar het komt er voorlopig niet van. Ik ben nu wel vlijtig voorraad bijeen aan het naaien dus ooit… 🙂

  1. Dankjewel! 🙂
   Inderdaad heerlijk jezelf terug te zien in je kinderen. En zo’n ketting te zien: ook dingen van je eigen ouders, die verderleven in jezelf, én in je kinderen, én in je kleinkinderen.

  1. Voorlopig niet. Vliegtuigreizen spreken ons momenteel niet aan, en er ligt nog veel moois binnen mobilhome-bereik.
   Maar ooit wil ik toch wel eens naar Australië en Nieuw-Zeeland. Ooit.

Zeg het eens?