Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Deze week: verkeersborden.

Verkeersborden fotograferen, ik doe blijkbaar niet liever. Ik had er 28 voor deze blogpost. Oeps. En dan had ik al serieus geselecteerd én ook alle borden met straat- en plaatsnamen weggelaten, want die ga ik eens voor een andere blogpost gebruiken. Verkeersborden leveren soms leuke plaatjes op. Grappige toestanden, rare dingen. En ergernis ook, soms wel. Maar ze zijn dus vaak een onderwerp voor foto’s. Ik begin met de oudste foto’s en ga ongeveer chronologisch naar de recentste.

Our house, in the middle of our street. 2003. Er was toen nog alternerend parkeren, en er stond een verkeersbord voor ons huis, parkeerplaats voor personen met een handicap voor de overbuurvrouw, en voorrang van rechts.

CIMG0729

Overleggen voor vertrek. 2005.

CIMG2981

Rozebroeken, zelfde dag.

CIMG2985

De onderdoorgang van de ring aan de Henleykaai. 2007.

CIMG5077

Het Schelde(m)oord en de spoorwegbrug van aan de Saskes. (2014)

Zelfde dag, fietspad aan de Schelde, Ledebirg.

DSC_2545

De snelheidsremmers voor de fietsterroristen op het jaagpad aan de Schelde. Oudenaarde, 2015.

20151224_120622

Waar o waar? Iemand? 2016.

DSC_5800

Dat was een understatement. (Brakel 2017)

DSC_0662

Vloesberg, zelfde dag. Leuk bordje.

DSC_0724

Redelijk ergerlijk om dit tegen te komen. Foto door Meneertje Mertens. Ik fiets niet als er sneeuw ligt. Melle, 2017.

20171203_130000_001

Zelfde pad langs de Schelde als hierboven ergens. Ledeberg, 2018.

20180403_113248

De schoonste verzameling verkeersborden ever. Passage du Gois, 2018.

DSC_9294

Tourbordjes I. Aizenay, 2018.

20180708_082621

Tourbordjes II. Saint-Nazaire-en-Royans, 2018.

DSC_0800

Hét bord ontbreekt hier. Ik heb het wel ergens op een filmpje gemaakt toen we er reden. Zoiets van Baissez la tête want pasop, brug van 280m hoog. Heel grappig. Millau, 2018.

20180722_081718

Oudenaarde 2019.

20190209_141105

Tourbordjes III. Rontignon, 2019.

20190718170935

Op dit fietspad mag je 90km/u rijden. Het is er niet leuk om te fietsen (R4 aan de silo’s) maar ik ben speciaal nog eens langs daar gefietst om een foto te kunnen maken van dat bord.

20190915_115724

Schone uitsmijter. Sint-Martens-Latem, 2020.

IMG_3883

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

11 reacties

 1. Haha, die 90km/h, misschien moeten ze de “fietsterroristen” van de Schelde daar laten fietsen 😉

  Die weg en die borden die in zee verdwijnen, dat is inderdaad een schoon beeld. Ik kende dat fenomeen van de “weg onder water” enkel van de Mont Saint-Michel, leuk om te ontdekken dat dat ginder dus blijkbaar ook het geval is (al las ik, bij het opzoeken van de naam, dat de Tour er blijkbaar al meerdere keren geweest, dat is dus blijkbaar niet blijven hangen).

  1. Oei, ik was te snel.

   De Tour startte al vaker via de Passage du Gois, of op het Île de Noirmoutier. De eerste keer in 1999 was nochtans echt een legendarische keer, met een massale valpartij en enorme tijdsverschillen. De Tour leek meteen al gereden. En de kritiek was groot. Maar ze bleven koppig volhouden. Hoewel er de laatste keer niet over de passage maar over de brug gereden werd. Die ik trouwens ook impressionant vind. Hoe de wind daar waait… indrukwekkend. Als je van de maritieme sfeer houdt, is het Île de Noirmoutier echt een aanrader om te bezoeken en te verblijven. Heerlijk is het daar. Dit jaar gaan we het île d’Oléron met een bezoekje van een paar dagen vereren. Daar zal het wel even mooi zijn 🙂

   1. Ja, die val en die gigantische tijdsverschillen, herinnerde ik mij nog wel, maar ik heb blijkbaar echt niet onthouden dat dat daar was, op een weg die overstroomt bij hoogtij. In mijn herinnering was dat “gewoon” een grote valpartij door een gladde weg geworden, maar niet meer 🙂 Tof dat jullie weer naar een eilandje trekken, benieuwd naar de foto’s en verslagen eens het zover is!

    1. We kijken er zelf al enorm naar uit! Binnenkort lees je er hier al wat meer over wellicht, want het wordt allemaal een beetje anders dan de vorige jaren 😀

 2. wha die weg is gewoon in de zee verdwenen!

  Ik haat bordjes “weg in slechte staat”. Ik stel me dan altijd voor dat een ambtenaar die beslissing moet nemen en dat bord moet bestellen en laten installeren en niet de herstelling regelt. Ik snap wel: bevoegdheden, budgetten, silo’s, bla bla bla…

  1. Meneertje Mertens kan daar ook zo over mopperen. Klinkt mij bekend in de oren 😄

   Ik vind dat van het mooiste wat er is, die weg die verdwijnt in het water. Bij en kan je erover rijden, maar dat hebben we niet gedaan.

 3. ah ik kan weer comments laten. Vandaag op werk vond onze IT afdeling dat er malware was en ik mocht geen comments nalaten. (maar soms flipt het wel eens en kan ik opeens de krant niet opendoen en dan s anderendaags weer wel). ‘k zal het in de gaten houden.

   1. OP het werk blijf ik de waarschuwing krijgen dat site geblokt wordt omdat ik spyware/malware zou downloaden op wordpress comments.

    ‘k heb andere wordpress blogs getest en daar kan ik wel comments nalaten.

Zeg het eens?