Een 30-day song challenge die ik in 30 weken ga doen. Elke week een mooi liedje dus. En avant!

1_tCFbGBvMPx-2GUn_6jKLvw

Een nummer waarvan ik denk dat iedereen er naar zou moeten luisteren.

Ja zeg, zo heb ik er veel hoor, heel veel. Moeilijk kiezen.

Dan ga ik voor The Chills, weinig gekend maar fantastisch groepje uit Nieuw-Zeeland. Misschien ken je het kleine hitje Heavenly Pop Hit wel. Maar wat ik écht prachtig vind, en wat ik eigenlijk vind dat iedereen zou moeten kennen is Male Monster from the Id. “The Chills are better than chocoloate milk”, staat er in de commentaren op YouTube, en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Heerlijk zelfrelativerend en oprecht nummer.

Och jong en weet je, hoe kan ik na een gans leven vol muziek nu één nummer kiezen waarvan ik vind dat je ernaar moet luisteren. Er zijn er zoveel. Nog eentje, komaan. Ook van een Nieuw-Zeelandse groep, the Mutton Birds. Met een zanger met een heerlijke stem. Met mooie gitaartjes. Met een aantal weergaven op YouTube dat dringend wat omhoog moet.

En opdat je niet zou denken dat the Mutton Birds een bende zielige triestigaards is, nog een meer upbeat nummer van hen ook.

Ja kijk, als ik begin, kan ik niet meer stoppen hè. En dan wil ik u allemaal heropvoeden. En goeie muziekskes leren kennen. Zo’n snob ben ik wel.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?