Ik kwam de afgelopen weken een aantal leuke tags tegen, die ik opgespaard heb tot de kerstvakantie om ze zelf ook eens te doen.

Bij Irene van Tussen Mars en Jupiter zag ik de This or that tag, maar dan in kersteditie. En dat vond ik zo’n leuke, dat ik ‘m hier met veel liefde overneem.

Wil je liever…

… thuisblijven en veel cadeautjes krijgen of naar Disneyland gaan en geen cadeautjes krijgen?

Thuisblijven. Zelfs zonder cadeautjes krijgen kies ik dat. Disneyland zegt me helemaal, he-le-maal niks.

… Olaf of Sven als beste vriend hebben?

Wie? Oh, het gaat blijkbaar over Frozen. Ik heb een trailer bekeken, en ik zou het begot niet weten. Ik zal het eens vragen aan Lili. Zij zal wel een antwoord hebben.
Sven, zegt ze. Lies zegt dat ook, trouwens.

… een elf of een rendier zijn?

Ik wil een schattig elfje zijn.

… wonen in een gingerbread house of in de speelgoed fabriek van de kerstman?

Goh. Doe mij dat gingerbread huis maar. Lijkt me lekker.

… kerstlichtjes als nagels of maretakken haar?
Kerstlichtjes als nagels, graag. Op voorwaarde dat ik ze ’s nachts kan uitzetten natuurlijk. Maretakken als haar? No way.

… meedoen in Elf of in Home Alone?

Ik heb een bloedhekel aan Home Alone, dus zal het Elf wel zijn. Hoewel dat ook gevaarlijk is, want ik weet niet waarover het gaat. Niet zo erg als Alf, hoop ik.

… 700 cadeautjes kopen of 700 cadeautjes inpakken 

Inpakken. Ik wil me de kop niet breken over hoe ik 700 cadeautjes zou moeten kiezen en kopen. Laat mij maar inpakken. Ik kan het niet echt goed als het geen eenvoudige vormen zijn, maar ik neem aan dat je er na 100 cadeautjes echt wel mee weg bent.

… gearresteerd worden omdat je doet alsof je de kerstman bent of omdat je cadeautjes steelt?

Kerstman impersonation. Ik zie wel niet in waarom ik dan gearresteerd zou moeten worden. Elke kerstman is toch iemand die doet alsof? Cadeautjes stelen vind ik echt lelijk.

… een buik zoals de kerstman of een neus als Rudolph?

Neus. Een dikke buik is vervelend en lastig. Zo’n rooie, vochtige, zachte neus is wel OK.

… een week lang ieder uur let it go volledig zingen of een maand lang elke dag een lelijke kersttrui aan?

Die lelijke trui lijkt me net iets minder arbeidsintensief, dus doe me dat maar. Hoewel ik gruwel van lelijke kersttruien.

… heel december alleen maar naar All I want for Christmas of naar Last Christmas luisteren?

Kiezen tussen de cholera en de pest. Brrrrr. Last Christmas is het minst erge.

… dat de kerstlichtjes allemaal uitgaan of dat de kerstballen uit de boom vallen wanneer je ergens komt? 

Doe dan maar die lichtjes. Dat is niet zo’n gedoe als kerstballen die op de grond vallen.

… een jaar onbeperkt mogen reizen of twee jaar gratis boeken cadeau krijgen?

Shit, dit is echt wel een moeilijke. Maar ik kies toch wel voor een jaar onbeperkt mogen reizen hoor. Australië en Nieuw-Zeeland, we komen eraan! En Scandinavië! En het Verenigd Koninkrijk! Allez ja, binnekort is dat wel het Gescheiden Koninkrijk maar ik wil toch wel naar Schotland en Wales en de Hebriden en Engeland en zo.

… kerst doorbrengen met iedereen die je ooit heeft gekwetst of helemaal alleen opgesloten in een kamer waar heel luide kerstmuziek klinkt?

Godsamme zeg. Euhm. Doe mij maar het eerste dan, die kan ik indien nodig compleet negeren. Die luide kerstmuziek valt niet te negeren.

… een ritje maken met de kerstslee of verdwijnen in de zak van de kerstman?

Kerstslee, die zak van de kerstman lijkt me wat te claustrofobisch.

Neem over als je wil, maar je zal snel moeten zijn om het nog binnen de kerstperiode te houden!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

7 reacties

 1. ik zag die lijst elders ook al en zat toen en nu weer bij de helft van de vragen te fronsen. Wie is Sven? Een elf?? we doen niets met elfen in onze cultuur hier. De film Elf of Home Alone…die 2e is een klassierer weet ik maar ik ken beide niet. En wat een vreemde dilemma’s.

  ik zou overal mijn joker inzetten

  1. Ik vond het zo haaks staan op waar ik mee bezig ben, dat het weer grappig werd 🙂 (in de trant van: het is zo lelijk dat het mooi wordt)

 2. Haha, leuk lijstje! ’t Is nu wel veel te laat om het nog over te nemen, maar misschien volgende kerst eens 🙂
  Wel grappig dat je bij die lichtjes als nagels direct toevoegt dat ze ’s nachts wel uit moeten, dat zie ik mijn vriend ook nog wel zeggen (oh wee als er een streepje licht binnenkomt in de slaapkamer). Daar zou ik zelfs niet eens aan denken eigenlijk 🙂
  Bij dat etentje met mensen die je gekwetst hebben zou ik toch liever die kerstmuziek hebben precies. Al is dat misschien wel omdat ik kort voor kerst een dag zondagsverkoop in de winkel moest doen en mijn collega om een of andere reden per se een zender met kerstmuziek wilde opzetten. Grappig voor een uurtje, maar tegen het einde van de dag was ik half zotgedraaid. Maar: ik kan het dus wel aan, dat wel 😉

  1. Ik kan vreselijk zagen over licht in de slaapkamer ’s nachts 😀 En ongelooflijk genoten van een onwaarschijnlijk donkere nacht in Frankrijk vorig jaar, wij kennen dat hier in de stad niet meer, en we beseffen niet hoe belangrijk dat is.
   Soms vond ik de keuzes gewoon onmogelijk, haha 🙂 Dat van die kerstliedjes en die mensen die me gekwetst hebben, was er zo eentje!

Zeg het eens?