In december nam ik me voor een maand alle dagen te bloggen. Dat lukte, ging me goed af, en ik deed er nog een maand bij. Daarna kwam de 40 dagen bloggen in zicht, en had ik eerst een vreemd plan om mee te doen, maar niet alle dagen. Ondertussen zijn we eind mei, en heb een half jaar lang alle dagen geblogd, minus 1 dag (14 februari, dacht ik). Nu heb ik daar wat spijt van, van die ene dag dat ik nog blogde.

De zomer komt eraan, en dan is alle dagen bloggen niet meer houdbaar en zeker ook geen prioriteit. Mijn blog gaat dus de jaarlijkse, stillere zomerperiode in. Alhoewel er wel wat leven zal zijn deze zomer.

In ieder geval: een aantal reeksjes zijn afgelopen, of worden onderbroken. De maandagse Spotify-lijstjes stoppen (er komt er maandag nog wel eentje), maar in september kom ik terug met een ander muzieklijstje. De 1000 vragen wordt stopgezet, en in september weer hernomen. De boekenreeks is afgelopen. Week in beeld wordt ook stopgezet en in september hernomen.

Wat blijft doorlopen, is Throwback Thursday. Dat is een reeks die een jaar loopt, en die onderbreek ik niet. Hiervoor heb ik al veel voorbereid.

En er zijn een aantal plannen voor de zomer. Ik ga iets schrijven over de 1000km voor Kom op Tegen Kanker (Meneertje Mertens is aan het fietsen als dit bericht verschijnt), en over onze vakantie uiteraard. Reisverslagen zijn plezant. Ik ga ook een zomerreeksje opstarten, maar dat zie je wel verschijnen als het zover is, ik moet nog wat verder nadenken over vorm en inhoud en tijdstip.

Ik heb het afgelopen half jaar met veel plezier alle dagen geblogd. Het hield me bezig, bracht een beetje structuur in de chaos in mijn hoofd. Ik leerde hoe en waar je inspiratie kan zoeken, en vooral dat de inspiratie door alle dagen te schrijven, zichzelf eigenlijk aandient. Ik leerde dingen bij te houden zodat ik ze later kon gebruiken. De dagelijkse oefening in schrijven was ook een groot pluspunt.

Maar vanaf nu: ter plaatse rust. Ik wens jullie allemaal een prettige en mooie zomer!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

    1. Ik zal nog wel regelmatig iets posten, maar niet alle dagen 🙂 Zoals de reisverslagen, waar ik ook naar uitkijk 😀 En dankjewel!

  1. Veel plezier die zomer

    (met mijn blogleesachterstand ben ik in feite een beetje blij te zien/lezen dat je niet meer dagelijks blogt :D). Zo is er beetje hoop dat ik achterstand ooit wegwerk.

    1. Dankjewel!
      Ik ben nu net weer wat meer aan het bloggen, hihi 🙂 Maar sowieso de volgende week om de 2 dagen, niet elke dag. Misschien haal je die achterstand wel eens op 🙂

Zeg het eens?