In dit korte reeksje deel ik Spotify playlists die losjes gebaseerd zijn op de lijstjes in High Fidelity van Nick Hornby. Het lijstje met lijstjes vond ik hier en de Spotify playlist vind je onderaan dit bericht.

Het laatste lijstje dat ik uit dit boek haal: Rob’s desert island top five.

Mijn allerfavorietste nummers dus. Deze keer probeer ik me écht te beperken tot vijf, anders heeft dit lijstje weinig zin, vind ik. Kost me wel wat hartenpijn, maar ja.

Laat ik maar beginnen met een upbeat nummer. Van de Smashing Pumpkins. Een oudje, niet bekend. Als ik terugkijk op mijn collectie van de Pumpkins, is de vroege verzamelaar van b-kantjes en outtakes Pisces Iscariot mijn favoriete album van hen, gek genoeg. Er staan zoveel mooie nummers op. Zoals de cover van Landslide van Fleetwood Mac, die naar het hart en de keel grijpt. Obscured, mooi en zacht. En dit energieke Frail & Bedazzled, mijn favoriete Pumpkins nummer.

Tja, Neil Finn natuurlijk. En het is moeilijk en pijnlijk kiezen. Maar doe mij dan toch maar Try Whistling This van het gelijknamige album, in mijn boekje de beste Neil Finn release uit zijn carrière.

En dan, Split Enz. Message to My Girl. The first cut is the deepest.

Ik neem ook iets mee van The Triffids. Kiezen is moeilijk, maar dan ga ik toch maar voor een oudje. My Baby Thinks She’s a Train. Tijdloos.

En dan nog een antipootje, The Chills, met Pink Frost.

Dit was het laatste blogbericht in deze serie. Muziek komt er altijd nog, maar geen lijstjes uit High Fidelity meer.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Och, wat is erg, er zijn erger dingen 🙂 Maar toch, zo heel efkes zo: Message to My Girl? Echt niet? Serieus? Indien echt niet: je mist wel wat hoor 😀 (de rest is toch wel vaak obscuur, of minder gekend van gekende artiesten)

Zeg het eens?