In dit korte reeksje deel ik Spotify playlists die losjes gebaseerd zijn op de lijstjes in High Fidelity van Nick Hornby. Het lijstje met lijstjes vond ik hier en de Spotify playlist vind je onderaan dit bericht.

Het volgende lijstje dat ik wil tackelen is dit:

Rob’s top five angry songs about women

Rob never finishes this list: ‘You kind of have to start with Elvis Costello, but where?’

Nu ben ik niet zo goed in kwaaie songs over vrouwen, dus hou ik het bij liedjes met vrouwennamen in de titel, dat is een beetje liever. En als we moeten beginnen bij Elvis Costello, waar anders dan bij Alison?

Om verder te gaan met Sara van Fleetwood Mac.

En dan natuurlijk Sweet Jane maar in de versie van de Cowboy Junkies.

Goed. Ik ga eerlijk zijn. Ik had gedacht Anne van Clouseau hier te zetten, maar ik kan het echt niet over mijn hart krijgen. Zo’n godsgruwelijke hekel heb ik aan dat nummer. Kent er iemand een mooi nummer over Anne? En neen, niet dat van Herman Van Veen, ik vind dat dat de tand des tijds niet heeft doorstaan. Dus, toen ik de playlist op Spotify echt begon te vullen, kon ik het niet, Anne erin zetten. En dus ga ik voor Our Darkness van Anne Clark. Heh.

En nu we toch bezig zijn met de meisjes in onze familie: Pictures of Lily? Of Lily, My One and Only? Ik weet het, het is niet helemaal juist, maar het komt toch dicht in de buurt.

En dan moet ik ook altijd denken aan Little Lies van Fleetwood Mac, is dat erg?

Met Pipa hebben ze het me wel erg moeilijk gemaakt. Iemand een suggestie?

In ieder geval, ik heb wel al wat nummers. Mag het ook iets zijn met een vrouwennaam in de groepsnaam? Zoals The Sheila Divine bijvoorbeeld? Fijn excuus om hier het heerlijke Like A Criminal aan toe te voegen!

En eindigen doe ik voor de lol met Girls Talk, natuurlijk, van Dave Edmunds.

Nog suggesties? Laat maar komen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Ha, hier kan Persephone van Wishbone Ash ook bijstaan 🙂
    Zo snel even uit het hoofd denk ik aan Sara van Bob Dylan, So long, Marianne van Leonard Cohen, Suzie Lightning van Warren Zevon, Kayleigh van Marillion, Layla van Eric Clapton, Sad Lisa van Cat Stevens en Matilda van alt-J. Beetje uiteenlopende stijlen, maar allemaal mooi en/of catchy én met een vrouwennaam 🙂

    1. Kayleigh, dat kocht ik ooit als maxi-single op vakantie in Engeland. Stekezot was ik daar toen van. Veel klassiekers eigenlijk. Ik ga Waltzing Matilda van Tom Waits er ook nog aan toevoegen. En onlangs hoorde ik Roxanne van the Police 🙂

Zeg het eens?

%d