Ik zag ergens een lijstje passeren met 7 favoriete apps. Leek me leuk om ook eens te doen. Nu heb ik niet bijgehouden waar ik dit vond, en ik vind het niet meer terug. Als je hier meeleest en je denkt: “Hela, bitch, ge hebt mijn idee gepikt”, laat iets weten in de reacties, en dan voeg ik met veel liefde een linkje toe. Want het is niet mijn bedoeling om ideeën te pikken.

Net als Josie ga ik met categorieën werken, want 7 apps, ik zou niet weten wat ik moet kiezen, er zijn er veel te veel die ik graag gebruik. De echt functionele dingen zoals bank-apps en De Lijn en zo laat ik weg, want het is nu niet dat ik die dingen echt gráág gebruik.

20180326_172508_001 (Groot)

 1. Social media (over het algemeen no-brainers): Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin
 2. Messenging apps: Messenger, WhatsApp
 3. Bloggen: WordPress (wat ik jarenlang gemeden heb, maar nu opeens toch het nut van inzie), Simplenote (om ideeën vergeten te noteren)
 4. Lezen: Kindle, Goodreads, De Morgen, VRT NWS, Humo
 5. Er zijn veel apps van Google die ik graag en veel gebruik: Google Maps, Agenda, Keep, Drive, Foto’s, Chrome
 6. Voor als we op vakantie gaan: Tour de France, Touretappe (Nederlandse site/app met heel veel wielerinfo), Campercontact (camperplaatsen zoeken), Camping Car Park (app van een Frans bedrijf dat camperplaatsen uitbaat), Polarsteps (om een kaartje te maken van onze reis), countdown (om een gans jaar af te tellen naar onze reis)
 7. Sportdingen: Strava, Endomondo, Komoot, KMI, Relive (voor die geestige filmkes van mijn ritten), Elemnt (app van het fietscomputertje), Sporza, Samsung Health

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

 1. Haha, ik voel mij door dit bericht plots ouder dan jou i.p.v. omgekeerd. Ik gebruik namelijk maar zes apps en die zijn bijna allemaal functioneel (Zwitserse bank, Belgische bank, Shazam, Dropbox, de Zwitserse spoorwegen en WhatsApp). Wat niet wegneemt dat ik natuurlijk wel een paar zaken die jij hierboven vermeldt (Strava, Goodreads, Pinterest etc.) wel gebruik, maar enkel op mijn laptop.

  1. Strava gebruik ik ook op de laptop, vind ik leuker en uitgebreider. Eigenlijk zijn die drie die jij noemt dingen die ik op de laptop gebruik, en aanvullend op de telefoon. Whatsapp gebruik ik liever op de laptop, ik vind typen op de telefoon nog altijd niet leuk. Daarmee toon ik me dan weer ouder wellicht 😀

   1. Haha, even oud, vrees ik. Ik ben echt een bommaatje als ik typ op mijn telefoon 😉 Terwijl ik op mijn laptop heel snel en blind typ.
    Maar ook: Whatsapp op de laptop? Ik wist niet eens dat dat bestond! Direct eens opzoeken, lijkt mij veel makkelijker 🙂

    1. huh whatsapp op de laptop? serieus, dat wist ik ook niet. Een van de redenen waarom ik Whatsapp probeer te negeren en standaard mensen terug sms (via imessage) of terug beantwoord op messenger.

     (ook wel omdat ik continu switch tussen 2 gsms, 2 ipads en 2 laptops…en whatsapp maar aan 1 telefoonnr gelinkt is en dat vind ik dus archaisch stom. )

     1. Ja, Whatsapp op laptop 🙂 Zonder Meneertje Mertens zou ik het ook niet weten, denk ik. Maar het is een gemak. Want ik type niet graag op de telefoon. Je kan er zelfs mee sms-en, met die app.

  1. Nee, absoluut niet, ik ben een kluns als het gaat om typen en foto’s op de gsm. Ik gebruik de wordpress app wel om bijvoorbeeld snel fouten te verbeteren, voor reacties als ik niet thuis ben, dat soort kleine dingen.

Zeg het eens?