481. Bij welk tv-programma zap je meteen verder?

Ik kijk heel weinig televisie in de zin van: een avond voor de TV zitten. Dus ik zap ook niet verder. Ik kijk naar de koers op TV, en de afgelopen weken naar een aantal koersprogramma, voor de rest niks. Maar waar ik een verschrikkelijke hekel aan heb, zijn al die trailers die je door je strot geramd krijgt. Al die dingen waar je niet om gevraagd hebt. Waar ik ook niet op zit te wachten. Net één van de redenen waarom ik geen TV meer kijk.

482. Wanneer heb je voor het laatst iemand voorgelezen?

Ik heb nog niks aan de kleinkinderen voorgelezen, denk ik. Shame on me! Is echt wel al geleden van toen de kinderen klein waren.

483. Ben je goed in smalltalk?

Soms wel, soms niet. Bij sommige mensen kan ik echt geen gesprek gaande houden. Bij anderen lukt dat dan wel weer makkelijk.

484. Welk nieuws greep je onlangs enorm aan?

Ik vond het opvallend hoe de brand in de Notre Dame ook mij aangreep. Nog voor de wereld even leek stil te staan, vanaf het eerste nieuws dat ik erover las, was ik echt gechoqueerd.

En ook: de dood van Christophe Lambrecht. Het was een slow blow: toen Meneertje Mertens het godverde en zei, deed het me niks. Waarna het me steeds meer begon te dagen. Op maandagochtend zat ik tranen met tuiten te huilen met het eerbetoon op Stubru op. Melancholie. Het gevoel dat een tijdperk afgesloten is.

485. Welke taal zou je graag kunnen spreken?

Spaans. Als je Spaans kent, is er weer een groot deel van de wereld bij waar je je verstaanbaar kan maken.

486. Kun je bellen blazen van kauwgum?

Ja. Zo van die bellen die dan openspatten waardoor de kauwgum op je neus plakt.

487. Wat was je favoriete verjaardag?

Sedert mijn 34ste vind ik verjaren niet meer relevant. Ander onderwerp!

488. Wat is je stopwoordje?

Eigenlijk. Denk ik. Ik probeer er eigenlijk op te letten geen gewoonte te maken van sommige uitdrukkingen. Toen had ik zoiets van: absoluut!

489. Kun je je makkelijk in tekenfilms inleven?

Nee.

490. Zoek je je wasmiddel uit op geur?

Uiteraard. Ik ben onuitstaanbaar onverdraagzaam als het over geuren gaat, en kan daar enorm moeilijk over doen. Ook bij wasmiddel dus, en wasverzachter.

Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Haha, mijn ouders hebben een buurvrouw die in elke zin minstens één keer “a zo van” zegt. Superlief mens, maar ik kan daar dus echt geen lang gesprek mee voeren of ik hoor niet anders meer dan dat 🙂
  En nu ben ik eigenlijk wel benieuwd wat er net op je 34e gebeurd is dat verjaardagen niet meer relevant maakt? 🙂 (sorry als dat een te persoonlijke vraag is!)

  1. Ik let daar dus heel hard op, om niet in dat soort gewoonten te vervallen. Voor je ’t weet heb je zoiets dat om de zin terugkeer, en ik heb er een hekel aan.

   Er is niks speciaals gebeurd op mijn 33ste, ik vond dat gewoon een mooie leeftijd, en al wat erna kwam, is minder mooi. Gewoon, puur de cijfertjes 😀 Eigenlijk denk ik zelfs dat mijn 33ste één van de moeilijkste jaren van mijn leven was, dus het heeft alles met vorm en niks met inhoud te maken 😀

 2. onuitstaanbaar onverdraagzaam….ok duidelijk

  alle jong niet voorlezen? Je hebt daar toch de gelegenheid voor?

  ik was ook zo aangedaan van het nieuws : die brand en de dood van Chrisophe Lambrecht. Nog meer tranen op dinsdag toch Michèle Cuvelier om 8u55 moest Music@Work zonder presentator moest aankondigen en begon te huilen. ‘k vond het wel mooi dat verdriet en rouw zo openlijk kon op de radio.

 3. Ik heb er zeker de gelegenheid voor, en ik lees graag, maar ben niet zo’n voorlezer. Ik zal wel stimuleren door boeken te voorzien 🙂

  Ik vond het knap, wat Studio Brussel gedaan heeft. Ik heb me een paar keer afgevraagd: wat gaan ze daarmee doen? Met een vervangpresentator, bijvoorbeeld. Ze wisten het ook niet, en hebben het gewoon tijd gegeven en tijd genomen om te rouwen: heel, heel mooi.

Zeg het eens?