Oh yes, I’m a sucker for costume drama. Films, series op TV, laat maar komen! Maar ik lees ook heel graag boeken die zich afspelen in lang vervlogen tijden. Ik nam hier Pride and Prejudice omdat dit toch wel mijn favoriete boek is, maar daar mag je nog vanalles aan toevoegen hoor. Veel van Jane Austen, maar ook Charlotte Bronte lees ik graag, Elizabeth Gaskell, Daphne du Maurier enzovoort, enzovoort. (dit is trouwens een leuk lijstje met boeken die aanleunen bij het werk van Jane Austen. op één of andere manier toch, sommige zijn al wat verder gezocht dan andere, maar dat is absoluut niet erg).

Geef mij gewoon boeken met verhalen uit die periode, en je hoort me in geen uren meer. Of het nu Engels, Amerikaans, Noors, Australisch of whatever is. En of het nu boeken voor volwassenen of kinderboeken zijn. Gejaagd door de wind, De geheime tuin, Little Women, Kristin Lavransdochter, het geslacht Bjorndal… laat maar komen, ik verslind het!

En ik kan mij uren verliezen in dit soort boeken, of er uren aan verliezen: zelfs al een cover opzoeken zorgt ervoor dat ik verdiept geraak in de mooiste covers van dit boek. Of laat ons nog eens kijken naar een stukje van dé serie Pride and Prejudice:

Na 10 kinderboeken, schakel ik over op 10 romans. Veel boeken die ik in mijn tienerjaren graag gelezen heb, en wat boeken die ik later las ook. Ik probeer het zo’n beetje chronologisch aan te pakken, zoals ik het me herinner. Opnieuw speel ik soms vals en heb ik het over een auteur, omdat ik het moeilijk vind één boek te kiezen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

    1. Ik ben daar eens in begonnen, maar ben niet ver geraakt. Was het verkeerde moment denk ik, te kort nadat ik ziek geweest was en mijn hersenen niet goed meewilden. Ik probeer het nog eens opnieuw, binnenkort.

Zeg het eens?