De 40 dagen bloggen challenge van Tuttefrut, ze zit erop. Voor mij toch, want ik heb geen skipdagen gebruikt. En als ik me niet misteld heb, is dit mijn veertigste bericht.

Eigenlijk, om eerlijk te zijn, maakte het alhier weinig verschil: ik was al alle dagen aan het bloggen, en deed gewoon lustig voort. Ik schortte een reeksje op en postte op die dag wat meer willekeurige berichten. Voor de rest was het business as usual. Maar zoals elk jaar was het leuk om te gaan lezen bij de andere deelnemers.

Jammer (maar ook heel begrijpelijk) dat het de laatste keer is dat Kathleen dit organiseert, een gebrek aan tijd en de nood aan het stellen van prioriteiten noopt haar daartoe. Hopelijk neemt iemand het stokje van haar over, het is een fijn initiatief. Want het is altijd leuk om nieuwe blogs te leren kennen.

Misschien een beetje te laat dat ik hierover schrijf, maar hey, het zijn nog geen vijgen na pasen! Hoe doe je dat eigenlijk, alle dagen bloggen, waar vind je de inspiratie?

Het belangrijkste vind ik hierbij, is dat schrijven inspireert tot schrijven. Als je aan het schrijven bent, dan dient de inspiratie zich vaak vanzelf aan. Als je op dreef bent, komen de onderwerpen zomaar aanwaaien. Omdat je er beter op let, omdat je meer ziet, omdat je creatief en actief bezig bent. Het klinkt zweverig, maar het is wel zo.

En dan is het zaak om er een gewoonte van te maken die ideeën meteen op te schrijven. Want doe je dat niet, dan verdwijnen ze weer even snel. Zweverig, en vluchtig, dat is inspiratie. Dus heb ik mezelf de gewoonte aangeleerd alles meteen te noteren. Daarvoor gebruik ik Simplenote, een heel eenvoudig tooltje om nota’s te nemen. Dat zowel in de vorm van een website, als een app voor de telefoon, tablet en PC bestaat.

Daarnaast krijg ik ook ideeën aangeboden. In de vorm van Meneertje Mertens, Janna en anderen die me ideeën geven. Die ik dan ook altijd noteer. Die ideeën kunnen snel gebruikt worden, die ideeën kunnen ook maanden in Simplenote wachten op gebruik. Zo zijn er 2 ideeën die Janna me gaf, die wachten op het juiste moment. Een idee voor tijdens het zomerreces, wellicht, en eentje dat ik ga opstarten na de zomer. Het is goed om weten dat er al ideeën zijn.

Dan zijn er de serietjes. Serietjes zijn goud waard. Die lopen gewoon door, je moet niet nadenken over ideeën, maar het zijn vaak wel leuke blogposts.

Lijstjes zijn ook altijd plezierig. Er is een onuitputbaar arsenaal aan lijstjes dat je kan publiceren. Ik ben er zuinig mee, want het is snel te veel, maar als ik niks anders weet te bedenken? Lijstjes!

En dan is er nog het pikken bij anderen. In blogland mag dat. Als je natuurlijk vermeldt wáár je je inspiratie gehaald hebt. Er zijn de stokjes en tags, die ervoor gemaakt zijn om door te geven aan elkaar. Maar vaak zie ik bij iemand een leuke blogpost, reageer ik daar meteen met de melding dat ik dat ook eens ga doen, of de vraag of ik dat ook eens mag doen, en hou ik de link bij in mijn Simplenote, tot de nood zich voordoet. En meestal mag dat wel, een idee overnemen. Als je er maar de bron bij plaatst, een liefdevol linkje naar de oorspronkelijke blogger.

Dat is zo’n beetje mijn aanpak om alle dagen te bloggen.

Ik ben van plan dit nog vol te houden tot eind mei. Eind mei zal het een beetje spannend worden wegens het fietsweekend van de 1000km voor Kom op tegen kanker, maar als ik wat dingen voorbereid, moet dat wel lukken.

Daarna gaat mijn blog in zomerreces. Mijn reeksje op donderdag met het fotoarchief zal doorlopen (ik ben al bezig met voorbereiden), er is het eventuele serietje dat ik ga starten, en uiteraard ga ik bloggen over onze reis naar Frankrijk. Maar tot dan: alle dagen bloggen!

Dit is mijn veertigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Ah, is het de laatste keer 40 dagen bloggen? Die boodschap heb ik duidelijk gemist, maar is inderdaad met al haar bezigheden wel te begrijpen.
  Ik vind het heel straf dat je het zo lang volhoudt! Ik doe het ook heel graag en inderdaad, hoe meer je schrijft, hoe meer goesting je krijgt om nog meer te schrijven (werkte dat bij mijn thesis maar even vlotjes 😉 ), maar echt alle dagen bloggen lukt mij gewoon niet zonder andere hobbies te laten vallen. Dus dan maar liever van alles een beetje 🙂 Proficiat alleszins met je 40 dagen én succes om vol te houden tot eind mei!

 2. Dankjewel 🙂
  Het ding is dat ik er momenteel de tijd voor heb hè, en daardoor geeft het geen extra druk. Moest ik werken, ik zou wel anders piepen. Maar voorlopig? Leuke afleiding. Het zal soms wel een beetje spannend worden om het vol te houden tot eind mei, maar het lukt wel denk ik. Met de nodige planning en voorbereiding.

 3. ik had ook gemist dat het de laatste keer 40dagenbloggen was. Maar net zoals bij jou, maakt het voor mij niet zo bijster veel verschil. Ik ervaar ook dat schrijven doet schrijven. Tja en als het een beetje een dagboek is, dan blijft er toch inspiratie komen want elke dag is een nieuwe dag :p

  Proficiat toch met het zo succesvol beëindigen van de challenge !

  1. Dankjewel!
   Ik heb dat ergens in een mail gelezen, dat ze het volgend jaar niet meer zou doen.
   Voor een dagboek is er altijd inspiratie, da’s een feit!

Zeg het eens?