Op zaterdag ging ik fietsen. De afstanden worden wat langer, en dat vind ik fijn, want die korte toertjes in de buurt beginnen wat saai te worden. Bij deze wil ik toch een keer een zaagske spannen: dit noemt men een fietssnelweg. Een halve meter slecht liggend fietspad met obstakels. Snelweg. Yeah right.

20190406_112627

Het kasteel van Laarne.

20190406_115728

Soms kom je al eens exoten tegen.

20190406_120553

Maandag was er controle in het ziekenhuis. Opgevrolijkt met een koffie en een taartje. En paaseitjes.

20190408_143003

En een vrolijke wachtzaal. Ahum. De stoeltjes zijn in ieder geval kleurrijk.

20190408_153826

Dit was al veel vrolijker. Eerst keek het Piepken nog héél serieus.

IMG_0366

Maar daarna kreeg haar mama haar toch aan het lachen.

IMG_0376

Lili speelde met steentjes.

IMG_0392

Fietstochtje naar huis. Ik kreeg van Lili een klein aandenken.

20190410_140004

Ergens deze week. Het begint te naderen!

Screenshot_20190408-150057_CountDown

Ik deed mijn geplande fietstochtjes al allemaal in de week, om het minder goede weer voor te zijn. Op donderdag 35km (hoera!) richting Meetjesland (hoera!). Op het veer van Langerbrugge.

20190411_115739

Landerijen aan het spaarbekken van Kluizen.

20190411_122503

Kruising van Antwerpse Heirweg en Volpenswege. (die laatste heb als kind heel lang Volkenswege genoemd, klinkt beter vind ik nog altijd)

20190411_123437-PANO

Gisteren deed ik een stadsritje, en deed de Watersportbaan aan.

20190412_120954

Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Dit is mijn achtendertigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

8 reacties

 1. Ugh, die fietssnelweg, dat is nu toch echt om zot van te worden. En dan maar doen alsof er “toch al wel veel fietspaden” zijn. Jaja, van die soort waar je je nek op kan breken wel…
  Wel fijn om de centrale van Langerbrugge te zien verschijnen; ik deed er ooit voor mijn vorig werk een historische analyse van 🙂

  1. Soms zijn die fietssnelwegen te schandalig voor woorden. Een moordstrookje, en dan noemen ze dat een fietssnelweg. Gruwel.
   Een historische analyse, nu ben ik geïntrigeerd. Wat houdt dat in?
   Ik vind het daar fantastisch: die centrale, Tuinwijk Herryville, Doornzele Dries… al die zalige plekken op een zakdoek.

   1. Die analyse omvatte een paar delen: de bouwgeschiedenis (wat is wanneer gebouwd, welke functie binnen de centrale, welke stijl enzovoort), een iconografie (verzameling van historische foto’s, kaarten enzo die we beschrijven met focus op wat er veranderd is tegenover de huidige toestand), een beschrijving van de bestaande toestand (wat is goed behouden, wat evt. verdwenen / vervangen) en een beoordeling van de monumentenwaarde. Is bij industrieel erfgoed niet altijd evident, want wat is het gebouw van zo’n centrale op zich waard als er bijvoorbeeld geen transformatoren e.d. meer in staan (of bij een brouwerij geen ketels en vaten)?
    Herryville hebben we toen ook bekeken; vond ik ook een hele fijne plek. Doornzele Dries ga ik eens opzoeken, dat kende ik nog niet 🙂

    1. Dankjewel voor de uitleg, heel interessant! Ik vind het een mooi gebouw, maar het staat compleet te verkommeren.
     Doornzele Dries is de oudste/grootste (ik zou het ook eens moeten opzoeken) dries van België. Qua uitzicht wat vergelijkbaar met de ook heel bekende dries van Opdorp. Doornzele Dries is heel lang. Ik vind het echt een fantastische plek.

Zeg het eens?