431. Vind je het belangrijk om je stem te laten horen?

Ja. Hierbij denk ik wel meteen aan verkiezingen, niet aan andere manieren om mijn stem te laten horen. Ik vind het een voorrecht dat we kunnen gaan kiezen, en ik vind het onverstandig niet te gaan stemmen of ongeldig of blanco te stemmen. Informeer je, volg de actualiteit en de politiek een beetje, en laat je stem horen, verdorie. Het gaat niet om een druppel op een hete plaat. Het gaat over jij die je mening kenbaar kan en mag maken. Do it!

432. Wat snap je niet van het andere geslacht?

Er is één ding dat ik echt niet begrijp. Waar ik met mijn hersenen niet bij kan. Naar het schijnt kunnen mannen dat: niet denken. Gewoon zitten en nergens aan denken. (think: mannen die gaan vissen, maar het kan dus gewoon in de zetel of aan tafel of zo). Hoe ze het doen, ik heb geen flauw idee, maar ze doen het dus. Ik snap dat niet. Ik snap dat echt niet. Mijn hersenen staan nooit stil. Niet denken kan niet. En voor de goede orde: ik ben daar dus jaloers op. Ik zou dat ook willen kunnen. Niet denken. Gewoon: blanco. Niks. Zalig!

433. Kun je jezelf goed vermaken?

Ik kan mezelf uitstekend vermaken. Ik verveel me zelden. Er zijn zoveel leuke dingen om te doen.

434. Kun je makkelijk dingen van je af zetten?

Ik streef ernaar om de dingen van me af te zetten, en meestal lukt dat ook na een nachtje slapen. Soms niet, en sommige dingen kan ik echt wel maanden of langer meeslepen.

435. Hoe vol is je boekenkast?

Mijn boekenkast zit stampvol. Ik ben dan maar overgestapt op een e-reader.

436. Ben je tevreden met je handschrift?

Hoe ouder ik word, hoe lelijker ik schrijf, vind ik. Ik heb niet het geduld om net iets trager te schrijven waardoor het net iets mooier wordt.

437. Kunnen je handen maken wat je hoofd wil?

Als we het hebben over kleren  maken: ja. Ik weet ondertussen ook beter wat ik kan en niet kan, en wat kan en en niet kan tout court, waardoor mijn verwachtingen redelijk realistisch zijn.

438. Hoe vaak kijk je dagelijks in de spiegel?

Bij het tandenpoetsen, als ik mijn haar gewassen heb en het in de juiste plooi leg, en als ik mijn handen was in de badkamer. Niet veel meer dan dat.

439. Klaag je snel over lichamelijke kwaaltjes?

Dat weet ik echt niet. Ik héb nogal wat lichamelijke kwaaltjes, dus er valt wel al eens te klagen. Maar of ik dat snel doe, geen idee.

440. Like je wel eens berichten op Facebook die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt?

Nee, ik zie niet in waarom ik dat zou doen.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Dit is mijn achtentwintigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Zijn wij ergens zussen dat we niet weten? Ik zou ongeveer hetzelfde kunnen antwoorden op al die vragen.
  Bij de eerste vraag over het stemmen: bij de laatste verkiezingen stonden we in de rij aan het stembureau, toen er een vrouw zei: “mocht ik niet moeten, ik kwam niet”. Ik heb haar fijntjes geantwoord dat wij vrouwen lang hebben moeten op wachten op het recht om te ‘mogen’ stemmen.

  1. Hahaha Eilish, zalig, zussen 🙂
   Meneertje Mertens durft al eens te poneren dat wie niet gaat stemmen, ook zijn mening niet moet verkondigen op Facebook en co.
   En het is zo. We hebben er zo lang op moeten wachten, en het is al niet meer goed. Tja.
   We kunnen misschien wel denken dat als een deel van die “proteststemmers” eruit gaan door stemrecht ipv. stemplicht, maar ik twijfel daaraan. In de ons omringende landen waar er geen stemplicht is, is het niet veel beter.

    1. Ik weet het niet goed. Ik weet in ieder geval dat de stemplicht mij absoluut niet stoort, en dat ik behoorlijk mijn twijfels heb bij het opheffen van die stemplicht.
     De Amerikanen hebben toch ook met z’n allen en hun stemrecht op Trump gestemd.
     En de Britten voor die Brexit.
     Dus ja.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: