Zondag zag ik op Instagram iets over het #the100dayproject. Het zag er wel leuk uit, er was een link naar een aantrekkelijke website, en ja ja, het begon al wat te kriebelen. Ik wilde daar ook wel eens aan meedoen. Klein probleem, het was 31 maart, en dat ding startte op 2 april. Pretty short notice, gelijk ze in Tengels zeggen. Maar goed. Den dezen is hier nog niet doodgegaan van een zot idee meer of minder.

Want. Wat zat er al maanden in mijn hoofd. Er liggen daar allerlei kruissteekprojectjes te wachten. En ik wil daar best wel eens mee voortdoen. Ondertussen zit ik verwoed sokken te breien, maar daar moet ik binnenkort toch maar eens een beter-weer-reces voor inbouwen. Wie zit er nu, in pakweg de maand mei, nog sokken te breien. Hè, Nobutterfly? Plus, het wordt beter weer, het wordt lichter en de zon schijnt meer, dus de omstandigheden worden beter om weer te gaan borduren.

Dus. Dit project komt als geroepen. Elke dag een beetje kruissteekjes naaien. En daar foto’s van posten op mijn Instagram. Waarbij ik denk, ik ga wel alle dagen wat naaien, maar niet alle dagen een foto zetten. We zien wel. In ieder geval, mijn Instagram is the place to be met de hashtags #the100dayproject en #100daysofcrossstitching. En ik zal hier ook wel regelmatig verslag uitbrengen. Ik heb er zin in!

Dus haalde ik mijn mand van onder mijn naaitafel.

20190401_103753

Daarin zitten mijn dozen met garen. (verzameld gedurende 30 jaar)

20190401_111245

Dit is het enige project dat echt bezig is. Een ufo, maar toch, niet echt. Vorig jaar flink aan voortgedaan, en in de winter doe ik dat niet, dan is het te duister en zie ik niet genoeg.

20190401_103805

De fout was echt een fout, maar voorlopig laat ik ze zitten. Het is passend. Ik ben niet echt helemaal overtuigd, maar voorlopig laat ik het.

20190401_103835

Dit is een project dat klaar ligt om te starten. Een kruissteek merklap voor Lili. Helemaal uitgetekend, ik denk zelfs het middelpunt van het doek bepaald, het juiste garen in huis. Als ik eerst het bovenstaande wil afwerken, duurt het wel nog lang voor ik hier aan kan beginnen. Dus denk ik bovenstaande eigenlijk wat te laten liggen.

20190401_104005

Uit dit boek. Zit al in mijn bibliotheek van toen de kinderen klein waren.

20190401_104017

Dan heb ik vorig jaar eens patroontjes gekocht op Etsy. Omdat ik nog niet genoeg te doen heb, hè. Maar ik vind ze zó mooi. Deze ga ik wel als laatste houden.

20190401_104429

Dit is op aanvraag van Janna. En dit heb ik gisteren uiteindelijk opgestart. Een snel project om mee te beginnen. Met vrij grote steken, zodat het toch wat volume heeft, zal leuk worden. En ook vrij snel af zijn. Instant gratification en zo.

20190401_105144

Voila, dat wordt dus mijn #100daysofcrossstitching. We zullen zien hoever ik geraak. Uiteraard lukt het nooit deze vier projecten af te krijgen, daarvoor gaat kruissteekjes naaien veel te traag. Maar ik ga me er nu toch eens op smijten!

Dit is mijn negenentwintigste bericht in de de 40 dagen bloggen challenge. Uitleg alhier. Deelnemerslijst alhier.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Kruissteek dat moet hier geleden zijn van in de lagere school. Ik zie er mij nog niet direct aan te beginnen ook. ‘k Ga je eens gaan zoeken op Instagram, dan kan ik mee volgen.

  2. goh, aangezien ik tijdens de Gentse feesten ook al een dikke trui heb gebreid en overal mee naar toe gesleept vind ik sokken plots een verbetering van mijn zottigheid 😉

Zeg het eens?