Vorige week nam ik de snack tag over van op Lotus Writings. Ik surfte nog eens rond op de blog van Merel, en kwam er deze alcohol tag tegen (zij nam hem over op Beebs and Moms). Nu drink ik nog maar heel weinig alcohol, maar omdat we in de Tournée Minérale maand zijn, vond ik het wel grappig om deze ook eens te doen.

Vroeger dronk ik heel regelmatig alcohol. Ik aperitiefde elke dag tijdens het koken ‘s avonds, en dronk op feestjes ook graag cava en wijn. Goed 5 jaar geleden stopten we met roken, met een uitgebreid plan, in de hoop dat we deze keer zouden slagen. Onderdeel van dat plan was dat ik ook de alcohol tijdelijk achterwege zou laten, want roken en drinken zijn bij mij zeer nauw verweven. Een glas wijn of porto werkte als een magneet voor de sigaretten. Ik had er wat schrik van, want zou dat niet saai zijn, zo geen sigaretten én geen alcohol meer? Maar: het ging uitermate vlot. Meer dan 5 jaar later en geen sigaret meer aangeraakt, en de alcoholconsumptie blijft beperkt tot pakweg een tiental keer per jaar, ruw geschat. Ik merkte dat ik veel minder hoofdpijn had, en dat beviel me zo zeer, dat ik nooit teruggekeerd ben naar mijn vroegere alcoholconsumptiepatroon.

Let’s go met die alcohol tag!

07_090104

OP EEN TERRAS DRINK IK GRAAG

Wij doen eigenlijk niet veel terrasjes. Samen gaan fietsen wordt geassocieerd met er ene gaan drinken op een terras, maar dat doen Meneertje Mertens en ik dus zelden. We hebben onze boterhammetjes, koekjes, fruit en drank altijd mee als we samen gaan fietsen. Maar goed, als ik eens op een terrasje beland, drink ik ofwel een glaasje fris (Fanta) of een koffie.

WIJN 4 LIFE OF BIER ALL THE WAY?

Wijn, wijn! Bier drink ik eigenlijk niet graag, behalve een goeie kriek of framboise. De rest kan me echt gestolen worden. Maar wijn drink ik graag. In mijn late tienerjaren enkel witte wijn, maar later kwam daar rosé bij, en nu vind ik ook een glas goede rode wijn erg lekker.

20180609_115950

WAT DRONK JE OP JE 16E?

Bwahaha, mazout. Half om half bier met cola dus. Erg hè?

HET SMERIGSTE DAT JE OOIT DRONK?

Ik heb nooit echt veel gedronken (in de zin van: mezelf stiepelzat gedronken), maar ik ben een keer of twee echt slecht geweest van bessenjenever. Man wat is dat een smeerlapperij. Ziek dat je daarvan kan zijn! En die keren waren echt de keren dat ik mijn lesje geleerd heb. Vanaf dan wist ik perfect wat dat punt was waar ik niet over mocht gaan. Want geloof me, ik kan het niet uitstaan écht zat te zijn, en ik kan het nog veel minder uitstaan achteraf ziek te zijn.

WAT DRINK JE OP EEN FEESTJE?

Cava, en/of wijn.

20181208_114456_0b5

OP VAKANTIE DRINK IK…

Euh, water, koffie, frisdrank? Niks speciaals. Geen alcohol. Meneertje Mertens drinkt ook nauwelijks, en op vakantie alleen zitten drinken is ook zo, euh, zielig.

ALLEEN DRINKEN MET GELEGENHEDEN OF OOK THUIS?

Alleen bij gelegenheden. Cava op een feestje. Ik skip de laatste tijd ook heel vaak de wijn bij het eten. Ik krijg heel gemakkelijk hoofdpijn van wijn, en heb dat er helemaal niet meer voor over. Hoewel ik het vrolijke roesje op sommige feestjes wel eens mis. Vroeger dronk ik dus ook thuis, een glas porto (of 2 soms) tijdens het koken. Een gewoonte die helemaal verdwenen is. Af en toe mis ik het wel eens. Maar niet vaak. En het is als met de goesting naar een sigaret: na 5 minuten is die verdwenen, en dat weet ik.

Dus ja: ook zonder (of met heel weinig) alcohol is het leven best aangenaam!

20181208_114505_751

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: