371. Moet je altijd alles kunnen zeggen?

Neen! Ik vind dat je sommige dingen gerust voor jezelf kan houden. Niet alles wat je denkt, moet luidop uitgesproken worden.

372. Aan wie moet je meer aandacht besteden?

Ik weet het niet. Lees je dit, en vind je dat ik meer aandacht aan je moet besteden, laat het me weten.

373. Kun je makkelijk loslaten?

Loslaten is moeilijk, maar ik beheers de materie in sommige gevallen wel. Kinderen krijgen is loslaten. Je draagt dat kleintje in je buik, met twee in één lichaam. Je voelt het schoppen en hikken en groeien. De bevalling is een eerste moment van loslaten. En kinderen opvoeden is een aaneenschakeling van momenten dat je hen moet loslaten. Als de relatie met de vader daarbij nog eens op de klippen loopt, dan moet je nog meer leren loslaten. Elk moment dat jouw kind naar de andere ouder gaat, laat je los. Ik vind dat ik daar goed in ben. Ook nu ze volwassen worden en zijn: ik heb geen last van het lege nest syndroom, en laat ze met veel liefde los. Met veel ruimte om hun eigen ding te doen, maar wel met raad en daad als ze daarom vragen.

374. Waar ben je dankbaar voor?

Voor het feit dat Janna en Pipa er nog zijn. 100 jaar geleden hadden ze de beproeving die ze doorgemaakt hebben, niet overleefd. Daar ben ik zeker van. (naast het feit dat ik er zelf ook nog ben, maar dat is al helemaal vanzelfsprekend)

375. Zijn complimenten van mensen die je niet goed kent belangrijk voor je?

Natuurlijk. Die komen vaak meer als een verrassing, en kunnen heel veel deugd doen.

376. Voor welk dier ben je bang?

Als kind ben ik eens achternagezeten door een hond, en daarna is het nooit meer goedgekomen tussen honden en mij.

377. Waardoor was je voor het laatst helemaal van slag?

Goh, ik ben al een maand of twee van slag, en misschien moet ik daar maar eens een blogpost aan wijden. Ik ben nog aan het twijfelen of het materiaal is voor mijn blog of niet.

378. Wat ligt er standaard in je koelkast?

Groenten. Kaas. Yoghurt. Melk. Augurken. Confituur.

379. Schaam je je dat je naar bepaalde tv-programma’s kijkt?

Neen. Ik heb dat meer met boeken eigenlijk. Ik ben een paar weken overgeschakeld op zeer lichte lectuur, en ik moet mijn best doen om mij daar niet voor te schamen.

380. Wanneer had je de tijd van je leven?

Op vakantie, de laatste jaren. En daar leven we ook iedere keer keihard naartoe.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, MimaMaakt sprong ook al op de trein. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

10 reacties

 1. Ik had dat vroeger ook met boeken maar nu zit ik er niet meer mee in. Ik lees om te ontspannen dus hoeft het toch niet altijd zwaar te zijn hé. Vind ik dan 🙂

  1. Daar heb je gelijk in Irene. We hebben soms veel te vee!l de neiging om verantwoording af te leggen. En eigenlijk hoeft dat helemaal niet. Dus: lichtje lectuur lezen is leuk!

  1. Series, dat gaat eigenlijk nog wel bij mij. Ik dacht dat iedereen me ging uitlachen met de Gilmore Girls, maar dat viel behoorlijk mee. Voor de rest schaam ik me niet vaak voor mijn kijkgedrag 🙂

 2. Ik hoop dat het niks te erg is in elk geval?
  Ooooh iets tegen honden, hoe is dat mogelijk! Het zijn zo’n lieverds, 99% ervan toch, iets wat we niet van mensen kunnen zeggen 😉
  Ik lees ook lang niet altijd grote literatuur, moet kunnen toch, dat een mens überhaupt leest is al iets om blij over te zijn. Tenzij het misschien de Story is ;-)))

  1. Misschien schrijf ik er wel eens over. Ik denk er nog eens over na.
   Ik vrees dat het te laat is om ooit nog goed te komen tussen hond en mij 🙂 Ik verdraag ze hoor, maar ze voelen het ook aan dat ik niet honderig ben. Is iets raars. En ik ben er inderdaad zeker van dat geen 99% der mensheid uit lieverds bestaat! (ik erger me ook mateloos aan hondenliefhebbers die vinden dat hun hond op 10 meter van een hondentoilet op het trottoir moeten poepen en dan de boel laten liggen, vanmorgen nog gezien, zucht) (schuld van de mens, niet van de hond, ik weet het)
   Ik lees de Story niet, en ook Dag Allemaal niet. De “lichte lectuur” die ik momenteel lees en waarvoor ik een schaamtegevoel moet onderdrukken, is Lucinda Riley 🙂 (ik heb de puf niet voor moeilijke dingen en heb dat voorlopig compleet opgegeven)

 3. Och, zolang je plezier hebt aan het lezen (of aan het kijken), maakt het toch niet uit wat dat dan net is? Ik denk dat soms bij Grey’s Anatomy “kijk toch naar iets intelligenters dan dit”, maar uiteindelijk: dat ontspant mij en dat is toch voldoende?
  En merci om mij te doen beseffen dat ik vergeten ben om confituur (of fruit om het te maken) op ons boodschappenlijstje te zetten,want de onze is op 😉

  1. Hier haalde iemand een beetje schade in. Heel fijn, heb veel plezier gehad aan het lezen van je reacties 🙂

   Confituur: my pleasure 🙂

   Mmmm Grey’s Anatomy, ik moet ook nog eens wat schade inhalen. Je hebt gelijk, ontspanning is voldoende, meer moet dat niet zijn. Ik moet me daarover zetten. Wat voor zin heeft het boeken tegen de goesting te lezen.

Zeg het eens?