Het is erg gesteld met mij. Ik ging in februari vooral niet alle dagen bloggen, het wat rustiger aan doen. Maar ik doe het zo graag, en voorlopig krijg ik het niet over mijn hart om een dag te laten passeren zonder blogpost. Onnozel kieken. Maar ik wil doen wat ik graag doe, dus doe ik het gewoon.

In Simplenote heb ik een lijstje met bloginspiratie voor de dagen dat ik niet weet wat te schrijven. En daar zag ik een oude link: de koffie-tag. Gelezen alhier. Die wil ik ook wel eens doen. Eerder ook op Boston Baby en Hare Maristeit.

20190202_155449
Wiener Kaffeehaus, Oostende
1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Het begint goed: dat herinner ik me dus niet meer. Ik heb geen idee wanneer ik koffie begon te drinken. Geen flauw idee. Als kind? Als puber? Je ne sais pas. Ik weet wel dat ik de laatste jaren thuis op mijn kamer thuis koffie dronk, oploskoffie (schande, ik weet het, maar sla me dood, ik drink dat nog steeds graag). Ik warmde water op met een gevaarlijk toestelletje, zo’n spiraaltje dat je in je kop water hangt. Ooit eens bijna brand mee gesticht, de schroeivlek is nog te zien in het kastje. Maar wel altijd genoten van mijn koffie, ha.

2. Met wie drink jij graag koffie?

Met al wie mij lekkere koffie serveert. Ik háát zo van dat doorzichtig schotelwater. Mensen die zulke koffie zetten, wantrouw ik.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Als ik opsta (dan is een kop koffie mijn held en essentieel voor de fysieke integriteit van de mensen rond mij), en en de voormiddag. De laatste tijd wat vaker in de namiddag ook.

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Latte, en zo’n gigantische Franse kop café au lait.

20180614_114249
Madame Bakster, Gent
5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Mildou van Douwe Egberts. Ik drink graag koffie met een zachte smaak.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Ik blijf trouw aan wat ik nu graag drink.

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nope. Het is wat het is. We hebben nu wel een zakje karamelkoffie van Pit & Pit in huis. Ook lekker.

20190202_155444
Wiener Kaffeehaus, Oostende
8. Waar koop jij je koffie?

In de supermarkt. Colruyt over het algemeen.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Met melk (een behoorlijke cumulonimbus) en suiker.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Speculoos. In mijn koffie gesopt. Héérlijk. De koffie is achteraf wel niet meer te zuipen.

20170624_101557
OR Coffee Bar, Gent

Ik mis eigenlijk nog een vraag. Dus, bij deze.

11. Hoe zet jij je koffie? 

Euh, ik doe dat niet, Meneertje Mertens doet dat. Sedert we in de mobilhome onze koffie zetten op de good old-fashioned wijze met een filter, doen we dat thuis ook. Opgieten, zoals in grootmoeders tijd. Heerlijke koffie.

Mobilhome, ergens te velde

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

 1. Hahaha, “Ik háát zo van dat doorzichtig schotelwater. Mensen die zulke koffie zetten, wantrouw ik.” 🙂
  Ik drink geen koffie en hoewel ik het vroeger nog zette voor mijn ouders, heb ik nu echt geen idee meer van de juiste verhoudingen. Gelukkig voor onze bezoekers heeft mijn vriend een toestel dat zelf bonen maalt en waar je maar op de knopjes hebt te duwen om de sterkte te bepalen. Wie weet hoeveel van hen mij anders al zouden wantrouwen 😉 (al maakte ik hem vroeger, toen we nog een gewone koffiezet hadden, wel eerder te sterk dan te slap, dat wel 🙂
  Ook grappig om te lezen dat jij, net zoals mijn vriend en mijn moeder, koffie moet hebben ’s ochtends om deftig te functioneren. Als niet koffiedrinker is dat echt moeiijk te begrijpen 🙂

  1. Eerlijk gezegd: als ik koffie moet zetten in een toestel dat ik niet gewoon ben, heb ik ook geen idee van de verhoudingen. Maar dan heb ik ook de neiging om koffie te zetten waarin je lepeltje recht blijft staan.

   Ik dronk vroeger heel veel koffie, ben toen echt bewust minder moeten gaan drinken. Maar vraag me écht niet om de dag te starten zonder koffie, of met déca, daar word ik onwaarschijnlijk humeurig van. Het gebeurt hier dus echt NOOIT dat we geen koffie in huis hebben. Soms leven we wel eens op het randje, maar zonder? Dat bestaat niet. Echt niet.

   1. Hahaha, dat is bij mij vriend dus krak hetzelfde. Ook op reis, zelfs bij een meerdaagse met de rugzak, waar ik denk dat we dat toch wel kunnen schrappen als gewicht: neen neen, er moet en zal koffie mee. Nu, zolang hij dat zelf draagt, doet hij maar 😉

  1. Och ja, juist, Amerikanen en koffie, dat was ik vergeten *gruwel*
   Eigenlijk zijn we hier in België echt verwend, met sommige dingen, en we beseffen het niet. Met koffie, met brood (dat is in de ons omringende landen al veel minder lekker, daarvoor moet je niet eens naar de Verenigde Staten)

    1. oh ja, helemaal mee eens!
     ik stond er echt versteld van hoe triestig dat is in de VS met gezondheidszorg, en met betaald verlof en zo. brrrrr.

Zeg het eens?