Ik stelde de vraag een paar dagen geleden, maar kreeg geen antwoord. Ik zal het zelf eens geven zie.

Je hebt dus Spoonman van Soundgarden.

En dan heb je dit heerlijke stukje muziek van Split Enz, Matinee Idyll, live tijdens één of andere reünie in 2006. Ik raad u aan het volledige ding te bekijken en beluisteren (het speelplezier spat eraf, zoals wel vaker bij de geliefde broertjes en Co.), maar voor alle duidelijkheid, wat ze gemeen hebben met Soundgarden start iets na 3 minuten. (of wat Soundgarden gemeen heeft met Split Enz, want Split Enz was wel eerder).

Lepels dus. Spoons, ah ja. Cutlery. Bestek. Een lepelsolo! Noel Crombie is spoonman bij Split Enz.

En ja, Split Enz en Soundgarden, ze liggen qua atmosfeer mijlenver uit elkaar, maar ik ben van beide stekezot. Waarom niet.

Wist u trouwens dat Eddie Vedder (Pearl Jam) grote fan was en is van Split Enz en van all things Finn? Neen? Dan weet u het nu. Ik denk wel dat ik het hier al zo’n keer of 10 vermeldde in de afgelopen jaren.

Come on Eddie in dit filmpje, is Eddie Rayner. Niet Edje Vedder.

(de foto bij dit bericht vond ik op flickr)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: