Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Dit boek lag al een hele tijd klaar voor me. Die gele jeugdboeken van Uitgeverij Lannoo kwamen met een duidelijke leeftijds-indicatie, en mijn ma kocht Er zit muziek in de lucht van Mireille Cottenjé al een tijdje voor ik het “mocht” lezen. En mijn ma was consequent. Dus het boek bleef liggen. Liggen lonken en knipogen naar mij. Tot ik oud genoeg was en het mocht lezen. En wat vond ik het een mooi boek. Later volgden er nog veel uit de jeugdreeks van Lannoo.

We hebben het over eind jaren 70 begin jaren 80, het was allemaal geëngageerd en progressief (de spelling ook, moeha), maar wat heb ik veel van die boeken verslonden. Merel Veronika Wereldkind, Leven overleven, Mich, Anti-Love Story, De vader van het elfde uur, De treinkaping… ik herinner me ze nog allemaal, zeker dat laatste. Mireille Cottenjé, Cor Ria Leeman, Julien van Remoortere, Gie Laenen… toen allemaal bekende auteurs, nu een beetje verglane en soms aangebrande glorie. Maar ook deze boeken waren een belangrijk onderdeel van mijn leesliefde. 

Lannoo’s Junior boeken, verschenen bij Uitgeverij Lannoo, dat spreekt voor zich.  

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

Zeg het eens?