Boeken die me bijbleven: Guus Kuijer


Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Het begon met Grote mensen, daar kan je beter soep van koken. De titel was zalig, het boek ook. Madelief was heerlijk herkenbaar in haar onzekerheid, maar ook weer ver weg in haar stoerheid. 

De tekeningen, ik kon me er helemaal in verliezen. Jeugdboeken, het is vaak niet alleen de tekst die belangrijk is, maar ook het bijbehorende beeld. Het is fijn om al lezend beelden te maken in je hoofd, maar boeken met prentjes kunnen ook heerlijk zijn. 

Daarna volgden er nog, vaak met al even contraire titels, zoals Op je kop in de prullenbak (beter dan in de koelkast zeker?), en Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt (geen Madelief-boek, dat zou wat te veel allitereren allicht).

De boeken van Guus Kuijer werden en worden uitgegeven voor Uitgeverij Querido

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

4 reacties

  1. Ik heb ze ook gelezen! De titels komen me bekend voor, maar ik moet bekennen dat ik geen idee meer heb waar het over ging …. geloof wel dat ik ze verder leuk om te lezen vond 🙂

  2. ‘k heb heel veel van uitgeverij Querido gelezen maar Guus Kuijer als auteur doet nu toch bij mij geen belletje rinkelen

    1. Guus Kuijer associeer ik wel met de jaren 70, en jij bent jonger dan ik, misschien daardoor?

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: