311. Welke dingen staan nog op je to-do-list?

Kerstversiering opruimen, mijn oude kinderboeken eens van de zolder halen, keukenkasten uitkuisen (onderaan, bovenste deel is gedaan), stoffenkamer opruimen (half afgewerkt), wat spullen naar het containerpark brengen, een jumpsuit die Lies kocht overtekenen, een kleedje maken voor Lies, een kleed voor mezelf maken, kussens afgeven bij de borstkliniek.

312. Twijfel je vaak?

Ik kan nogal doorgaan zonder te twijfelen. Omdat ik weet dat, áls ik begin te twijfelen, er geen eind aan komt en ik het gevoel heb dat ik niet het juiste kan doen. Of kopen. Bij een aankoop kan ik dan zo twijfelen, dat ik het verkeerde koop en achteraf spijt heb. Gewoon doen is de boodschap.

313. Waar ben je ontevreden over?

Niks, als ik dit schrijf.

314. Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?

Met spanning. Spanning over het vliegen, en spanning over de bestemming. Positieve spanning.

315. Vind jij: voor wat, hoort wat?

Toch wel ja. Dat hoeft niet meteen en precies en zo, maar is eerder zo van: als ik iets gedaan heb voor iemand, weet ik dat ik eens iets kan terugvragen. Als het ooit nodig is.

316. Ben je wel eens gepest?

Ja. De eerste twee jaren in het middelbaar waren allesbehalve aangenaam. Daar heb ik wel veel uit geleerd, en gelukkig ging het in de volgende school anders. En gelukkig ook dat het een middenschool was waar maar 2 jaren aangeboden werden. Zodat ik gewoon naar een andere school kon daarna.

317. Hoe spontaan ben je?

Goh, ik weet dat eigenlijk niet goed. Als iemand die mij goed kent, hierop wil antwoorden, be my guest.

318. Steun jij mensen onvoorwaardelijk?

Mmm. Ja, ik sta onvoorwaardelijk achter de mensen die ik erg graag zie. Maar: als ik het niet met hen eens ben, ga ik wel mijn gedacht zeggen.

319. Waar voel je je schuldig over?

Ik voel me nergens schuldig over. Schuldgevoelens zijn zeer overbodige schuldgevoelens. Niet dat ik me nooit schuldig voel hoor. Soms heb ik ook wel last van een overstroming aan schuldgevoelens. Maar op het moment dat ik dit schrijf niet.

320. Welke mensen van vroeger zitten nog steeds in je hart?

Mijn grootouders. Mijn zus. Kleine Jac.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: