Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Ik zou eens op zolder moeten geraken om mijn kinderboeken uit te halen (zodat ik wat boeken kan doorgeven aan de kleinkinderen), en daar zou dit boek ook moeten zitten: Onder moeders vleugels. Wat heb ik dat graag gelezen. 

Ook als kind had ik al een boontje voor boeken uit of over lang vervlogen tijden, en ook van dit boek heb ik genoten. Het is ook wel een beetje een “coming of age” boek, nog een genre waar ik een zwak voor heb. 

Het boek gaat over een gezin met vier dochters, en hoe deze dochters opgroeien en volwassen worden. Opgroeien met beperkte middelen, dromen, ambities, tegenslagen, ziekte en dood, leven en liefde… het is er allemaal. 

Dit boek heb ik als kind meer dan één keer gelezen, en onlangs las ik het nog eens opnieuw, ik kon het niet laten. Ik blijf het prachtig vinden. 

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?