Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

De geheime tuin en De kleine lord van Frances Hodgson Burnett zijn boeken die ik enorm graag gelezen heb als kind, en die ik een tijd geleden nog eens gelezen heb. En nog steeds graag las.

De sfeer die ervan uitgaat, ik heb er altijd van gehouden. Engeland, in lang vervlogen tijden.

De tekeningen ook, in de boeken. Mooie illustraties die me nog meer meetrokken in de sfeer.

De tekeningen in mijn editie van De kleine lord vond ik het mooist:

Soms heel eenvoudige tekeningen die met een paar lijnen een raak portret maakten:

Onlangs las ik De vergeten tuin van Kate Morton, een boek dat de mosterd serieus bij De geheime tuin haalde, maar dat kon me niet deren en het ik heb ook dit boek met veel plezier gelezen.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. De kleine Lord en De geheime tuin van haar las ik nog niet, maar als kind was ik heel erg fan van haar boek “De kleine prinses”. Fijn om daar nog eens aan herinnerd te worden; misschien moet ik het nog eens uit de kast halen 🙂

Zeg het eens?