Ik deed het al eens op Facebook, en het werd daar zo enthousiast onthaald, dat ik het nog eens opnieuw doe op mijn blog. Want Facebook is zo vluchtig, mijn blog is duurzamer. En ik doe het ook een beetje uitgebreider nu. Boeken die mij beïnvloed hebben, boeken die belangrijk waren voor mij. 10 kinder- en jeugdboeken, en 10 romans. 

Het Boek van Ot en Sien is een boek voor beginnende lezertjes. Ik kreeg het boek later van mijn ma, ik was er eigenlijk al te oud voor, maar wat vond ik het boek zo ongelooflijk mooi, het is me altijd bijgebleven.

Ook hier weer een verhaal (of eerder, korte verhaaltjes) uit lang vervlogen tijden, over twee kleuters die de wereld ontdekken. Ot is een durfal met een klein hartje, Sien gewoon een lief klein meisje dat haar pop overal mee naartoe zeult. De wereld die ze ontdekken is uiteraard klein, beperkt tot het dorp waar ze wonen.

De vertederende verhaaltjes, die ook wel wat aan Jip en Janneke doen denken, worden vergezeld door al even vertederende tekeningen.

Het boek dat ik had, was met zwart/wit tekeningen, al even mooi. Ik keek daar zo graag naar, naar alle details, de laarsjes van Sien, de klompen, haar pop die ze altijd vast heeft, de mollige handjes, het kleine uitgestoken vingertje… prentjes uit lang vervlogen tijden, maar onze huidige peutertjes en kleutertjes zijn toch nog altijd hetzelfde!

Ik vind geen recente uitgever van Het boek van Ot en Sien, vroeger werd het in ieder geval uitgegeven door Luitingh-Sijthoff.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?