Onlangs hield ik eens grote kuis in mijn categorieën, en zag zo een hele hoop oude blogberichten aan mijn oog passeren. En wat een evolutie zag ik! Ik ben ondertussen al meer dan 12 jaar aan het bloggen, met ups en downs, met blogdips- en stiltes, maar altijd kwam ik terug boven water. Want ik doe het graag, dat bloggen. 

Het eerste wat me opviel, is dat de lengte van mijn blogposts enorm geëvolueerd is. In de beginjaren  postte ik vaak gewoon een gedachte, en idee, een observatie. Dat was soms maar een zinnetje, soms echt een paar woorden maar. 

Ook de inhoud van mijn blog veranderde, daarvan was ik me meer bewust dan van de lengte van die posts. Ik schreef over de kinderen en een tijd later niet meer of meer in algemene termen, ik postte weekmenu’s en dan ook niet meer, ook mijn eigen interesses verschoven waardoor de inhoud van mijn blog mee verschoof. 

De vorm evolueerde ook. Ik veranderde al eens van lay-out, uiteraard, maar niet alleen dat veranderde, ook foto’s werden belangrijker. Vroeger waren blogberichten gewoon tekst, af en toe kwam daar eens een grafisch toestandje bij of een foto. Nu is er geen blogbericht zonder foto. Wat soms wel wat verstikkend werkt, omdat het niet altijd even gemakkelijk is elke tekst van een beeld te voorzien. Gelukkig heb ik nu een letter box en een letterbord, hulpmiddelen die me vaak uit de nood helpen. 

Ik heb al menige blogdip en blogstilte doorstaan, maar kwam toch steeds terug. De kriebel om te schrijven is niet te weerstaan. Soms vraag ik me af hoe relevant het is wat ik hier zet, maar zoals Patricia van nobutterfly me eerder voorhield: het is hier mijn koninkrijk, en ik doe hier wat ik wil. En ze heeft gelijk. Dus doe ik wat ik graag doe, wanneer en hoe ik het zelf wil. 

Volgende week volgt nog een berichtje over hoe ik blog, want ook dat evolueerde met de tijd. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. Jij blogt ook al van voor het Facebook/ Twitter / …tijdperk eh. Dat verklaart denk ik de korte berichtjes. Ik had dat ook meer in het begin. Nu gooi je een korte statusupdate elders.

    1. Ja, je hebt gelijk! Het is in de periode dat ik met Facebook begon, dat de blogberichten veranderden en langer werden. Rake observatie 🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: