Binnenkort word ik 50 jaar. Als blogcadeau van mij krijgen jullie 50 liedjes. Elk jaar een liedje. Ik ging op zoek naar hitlijsten van elk jaar (een 30-tal jaar eindafrekeningen van Studio Brussel, een deel Top 40 in Nederland), en koos er het liedje uit dat er voor dat jaar voor mij uitsprong. Niet altijd even makkelijk, vooral in de recente jaren, want blijkbaar begin ik toch wat last van de leeftijd te krijgen en vind ik dat er momenteel weinig goede muziek gemaakt wordt. Of beter, muziek die me aanspreekt. De eerste jaren loopt het dus wat stroef, maar het wordt leuk, ik beloof het. Vooral mijn leeftijdsgenoten zullen af en toe wel eens een aha-erlebnis meemaken. Hey ho, let’s go!

2008

In de periode 1998/2008 was ik echt wel bezig met muziek en waren er veel nieuwe dingen die me echt aanstonden. Dus vind ik meer mijn gading in de hitlijsten van toen. Zoals dit zeer dansbare liedje.

2007

Wat vond ik dit fantastisch! Flashbacks naar luide muziek in de auto onder een zomers zonnetje.

2006

Een klassieker, niewaar.

2005

Ha. White Stripes. Pukkelpop. Verbazing. Jolene? WTF? Wijs!!

2004

Nog zo’n lekkertjes toen, Franz Ferdinand.

2003

Opnieuw: auto, zon, ramen open, luidkeels meezingen. Coldplay toen ze echt, écht goed waren. Dat vind ik nu jammer genoeg niet meer. Maar toen? Oh ja!

(ik ga er wel voor de rest van mijn leven onze deurbel in horen, denk ik)

2002

Veel nummers met festival-herinneringen. Beelden van Werchter in de zon.

2001

Wow, wat was dit een ontdekking. Die synths, die gitaar, die song, dat refrein, die stem. Honderdduust keer gedraaid. Nooit beu.

2000

Tja, Muse. Nog één van die groepen waar ik nu niet veel meer aan vind. Maar toen! Mannekes toch. Bijna letterlijk weggeblazen, live. Zalig.

1999

De volledige CD vond ik toen uitermate en zeer de max, en dat blijf ik tot op vandaag vinden.

Stay tuned, volgende week maandag deel 3!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?