181. Zou je terug naar vroeger willen?

Het hangt ervan af hoe je de vraag interpreteert. Zou ik terug willen naar mijn kindertijd? Neen, eigenlijk niet. Ik ben content met wat en hoe het nu is. Zou ik terug willen naar een bepaalde periode in de geschiedenis? Ja, dat zou ik wel eens willen. Eens willen hè, om te zien hoe het was. Niet terug voor altijd. Naar pakweg het jaar 1850, daar zou ik wel eens naar terug willen.

182. Hoe egocentrisch ben je?

Egocentrisch gelijk iedereen zeker, je denkt toch altijd aan jezelf? Niet iedereen evenveel, maar we doen het allemaal. De één is al wat egocentrischer dan de andere. Ik vind dat het bij mezelf best wel meevalt.

183. Op welke manier kom je het liefst tot rust?

Door alleen te zijn, door stilte, door te lezen.

184. Voel je je weleens buitengesloten?

Soms wel ja. Hangt een beetje samen met jaloezie.

185. Waar pieker je vaak over?

Ik pieker soms wel over mijn kinderen. Terwijl dat misschien niet nodig is.

186. Hoe zie je je toekomst?

Niet erg klaar, momenteel.

187. Waar viel je op bij je partner?

Dat het zo’n lieverd is.

188. Op welk familielid lijk je het meest

’t Schijnt dat ik op mijn moeder lijk Smile

189. Hoe breng je het liefst de avond door?

Wij gaan vroeg slapen. Het korte stukje avond voor we gaan slapen, breng ik graag door met mijn laptop en breiwerk.

190. Hoe onafhankelijk sta je in het leven?

Doordat ik geen rijbewijs heb, heb ik soms wel het gevoel dat mijn onafhankelijkheid vooral daarop stukloopt.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

 1. Interpretatie hè… .dat bepaalt alles wel

  Jeejte joh…géén rijbewijs…dáár kan ik me nou niks bij voorstellen… ik had m toen ik amper 18 was al meer dan 40 jaar inmiddels dus … (en nee ik móét er niet aan denken dat ik het kwijt zou raken)

  1. Interpretatie is idd alles 🙂

   Met het feit dat ik geen rijbewijs heb, heb ik in die zin rekening gehouden dat ik in de stad ben gaan wonen, en alles te voet / met de fiets / met het openbaar vervoer kan doen, als ik wil, als het moet, als het nodig is.

   Ik denk er nu wel over om weg te gaan uit de stad, misschien is dat niet zo slim, maar ik ben het stadsleven zo moe.

   Had ik een rijbewijs gehad, dan had ik dat al lang moeten inleveren, trouwens. Mijn ogen zijn erg slecht, en ik merk zelf maar al te goed dat ik niet meer veilig zou kunnen rijden. In het donker al helemaal niet, en overdag zie ik ook wel te weinig. Naar de weg kijken / vooruit kijken / verkeersborden lezen, dat is al een heel moeilijke combinatie. Waar ik het goed ken, zou het misschien nog lukken, maar dan nog. Zou het veilig zijn?

   Een jaar of 10 geleden bij een oogcontrole van de medische dienst van het werk, zag ik echt nauwelijks iets door dat verdomde toestel, en vroegen ze me op een bepaald moment nogal paniekerig: “Jij rijdt toch niet met de auto hè??”. Zegt genoeg, denk ik. (en ik ben daar nogal depri buitengekomen die dag, vergeet ik nooit).

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: