Binnenkort word ik 50 jaar. Als blogcadeau van mij krijgen jullie 50 liedjes. Elk jaar een liedje. Ik ging op zoek naar hitlijsten van elk jaar (een 30-tal jaar eindafrekeningen van Studio Brussel, een deel Top 40 in Nederland), en koos er het liedje uit dat er voor dat jaar voor mij uitsprong. Niet altijd even makkelijk, vooral in de recente jaren, want blijkbaar begin ik toch wat last van de leeftijd te krijgen en vind ik dat er momenteel weinig goede muziek gemaakt wordt. Of beter, muziek die me aanspreekt. De eerste jaren loopt het dus wat stroef, maar het wordt leuk, ik beloof het. Vooral mijn leeftijdsgenoten zullen af en toe wel eens een aha-erlebnis meemaken. Hey ho, let’s go!

2018

Ik maak meteen al een belofte: er komt maar één keer Neil Finn, en wel in 2018. Omdat ik in de hitlijsten echt helemaal niks vind dat me aanstaat (erg hè), zet ik hier een nummer van de recente CD Lightsleeper van Neil en zoon Liam Finn. Maar er komt afwisseling, beloofd!

2017

Ik smijt hier meteen met mijn favorieten. Alweer omdat ik weinig vond dat me aansprak, dit dansbare nummer van Beck.

2016

Beetje vals spelen. In 2016 had ik niks met Bazart, ik vroeg me af (en Meneertje Mertens met me) waarom iedereen dit in godsnaam zo leuk vond. Maar een jaar later ben ik ontdooid, en snapte ik het wel. Helemaal. Oh liever snel naar de hel, dan traag naar de hemel… briljant.

2015

Fantastisch dansnummer, dit. Met de rest van het oeuvre van Netsky heb ik niet veel, maar Rio? Zalig nummer.

2014

Heerlijke plakker, pakkend nummer. Niet té vaak gehoord, zodat het voor mij niet kapot gedraaid is.

2013

Wat een lekkere groep is dit toch.

2012

Uit arren moede nog eens Arctic Monkeys.

2011

Weer een beetje vals spelen, maar ik vond weer nauwelijks iets in de lijst van dit jaar. Arsenal dan maar, een groep die lang onder mijn radar gebleven is, maar waarvan ik nu begin te beseffen dat ze best wel lekkere muziek maken.

2010

Ik blijf zeuren over de armoede aan nummers die me aanspreken. Dit is een nummer uit 2009 dat vooral in 2010 gedraaid werd, en wat voor mij vooral een bepaalde sfeer uit dat jaar uitstraalt.

2009

De kennismaking met de groep die best wel belangrijk werd. Zalig nummer, zalig filmpje ook.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Eens ik lijsten had om in te gaan zoeken, viel het best wel mee. Maar ik heb me niet beziggehouden met het controleren of elk nummer echt wel uit dat jaar kwam, want dan was het einde toch wel een beetje zoek. Als er een fout in zit, jammer maar helaas 🙂

Zeg het eens?