Tijdens onze afgelopen reis zagen we zoveel mooie dingen, en we maakten zoveel mooie foto’s. Foto’s waarmee ik eigenlijk nog iets wil doen. Na een paar dagen viel me op hoeveel kleuren we zagen: pastelkleuren, luchten die verkleurden van blauw naar paars naar rood naar oranje naar geel naar grijs, ongelooflijk veel tinten blauw en groen en grijs van de zee en blauw van de lucht en groen van het gras… kortom, een geweldige kleurenpracht.

Na een paar dagen dacht ik ook: deze kleuren inspireren mij. Ook de pastelkleuren, waar ik vroeger niets mee had. Nu blijkt dat ik na meer dan een maand mijn naaimachines nog niet aangeraakt heb, dus is dat inspirerende wel relatief te noemen.

Maar om er toch nog iets mee te doen, wil ik deze kleurenpracht hier eens tonen. Ik verzamelde de meest sprekende foto’s, hier en daar zit er een foto tussen die al op mijn blog of Instagram gestaan heeft, maar de meeste zijn “nieuw”. Ik deelde ze op in verschillende categorieën, in verschillende kleuren.

Ik begin bij de pastelkleuren, omdat dat de kleuren waren die me aanzetten tot het denken in kleuren tijdens onze reis. Vooral deze plaats, met een foto die ik al eerder deelde. Op een vroege ochtend, onderweg van Honfleur naar Saint-Malo, stopten we op de kustweg in Langrune-sur-Mer. Om er naar de prachtige kleuren te kijken, en ons ontbijt op te eten.

20180703_063858

20180703_063451

Deze foto maakte ik een half uurtje eerder, ongeveer 25km dichter bij Honfleur. De mooie kleuren hingen toen ook al in de lucht.

20180703_060146

Als laatste voor vandaag een foto gemaakt een dag later rond een uur of 6 ‘s ochtends in Saint-Malo.

DSC_9146

Dit was dus een eerste reeksje foto’s in kleuren van onze reis in Frankrijk. De foto’s zijn niet bewerkt, alleen heb ik hier en daar de horizon wat rechtgetrokken. Voor de rest zijn de kleuren zoals we ze op foto konden vangen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?