Vaste rubriek op donderdag: favoriete albums. Ik ben altijd een platenkoper geweest, al van jongs af aan. Veel mensen vinden dat er op een album één goed nummer staat en dat de rest vulling is, maar daar ben ik het ab-so-luut niet mee eens. Meestal is het bij mij omgekeerd: een goed album bestaat uit allemaal nummers die ik graag hoor, behalve eentje of twee die ik minder/niet goed vind. In ieder geval, er is zoveel goeie muziek!

Vandaag: Together Alone van Crowded House.

Wat mij betreft zijn er 4 albums van Crowded House. Want ik heb het dan over hun originele bezetting, met de betreurde en onovertroffen Paul Hester op drums, en met het komen en gaan van o.a. broeder Tim Finn en de Amerikaanse Mark Hart. De reünie reken ik er niet bij. En in die constellatie zijn de albums in aflopende volgorde van heerlijkheid voor mij:

4. Crowded House (staan fantastische dingen op, maar als ik moet kiezen, zijn de andere favorieter)

3. Woodface (het pop-album par excellence, lekker, maar geef mij toch liever net iets broeieriger)

2. Temple of Low Men

1. Together Alone

Temple of Low Men komt voor mij heel dicht bij Together Alone, maar Together Alone, ach, eeuwigdurende favoriet. Zalig album. Niet één nummer dat ik niet mooi vind. (op de andere albums staat altijd minstens één nummer dat ik niet goed vind of niet graag hoor).

Maar Together Alone. Distant Sun, bijvoorbeeld, met de prachtige zinsnede:

I don’t pretend to know what you want
But I offer love

Oneindig schoon toch?

https://www.youtube.com/watch?v=yxEfp2y3CiI

Andere favorieten? De melancholie van Fingers of Love

wat een beetje staat voor zoiets:

en Private Universe ook, hier een opname van Pinkpop 1994 in de regen:

En moete keer wa weten? Ik heb vrijdag tickets gescoord voor Neil & Liam Finn op 26 januari 2019 in Het Depot in Leuven. Hoera! Wordt een family affair, want blijkbaar komen ook Sharon en Elroy Finn mee. Driewerf hoera! Anticipation is half of the fun and all that. Popel popel!

Then I’ll be your bella bambino, your man from the moon
I’ll be your little boy running with that egg on his spoon
I’ll be your soul survivor, your worst wicked friend
I’ll be your piggy in the middle, stick with you till the end

(Paul Hester)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?