111. Ben je trots op jezelf?

Dat varieert. Ik kan al eens trots zijn op mezelf, ik kan ook een ontzettende hekel hebben aan mezelf.

112. Welk nutteloos talent bezit je?

Ik kan heel goed uitstellen. De spin Sebastiaan helemaal reciteren. Het is niet goed met hem gegaan. Liedjes van 35 jaar geleden woord voor woord meezingen.

113. Heb je losse eindjes in je leven?

Dat kan je toch maar zeggen aan het eind van je leven? Er zijn nu wel losse eindjes, maar ik weet niet of ik me daar nu zo hard aan stoor. Losse eindjes horen erbij, denk ik.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?

Ik drink heel af en toe nog eens alcohol, op feestjes en zo, en dat smaakt me dan enorm. Maar regelmatig alcohol drinken, dat doe ik niet meer. Alcohol en roken zijn zwaar aan elkaar gelinkt bij mij, dus toen ik stopte met roken, stopte ik ook met alcohol drinken. Tijdelijk, dacht ik toen. Maar het is zo gebleven: zonder alcohol heb ik veel minder hoofdpijn (of zonder alcohol én roken, misschien), en dat bevalt me wel.

115. Van welke spullen word je blij?

Naaigerief. En kringloop- en rommelmarktgelukjes. Doosjes allerhande.

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?

Als ik thuis ben, kijk ik minder naar de wolken. We zien er hier niet zoveel van, in de stad, vind ik. En ik mis dat wel. Maar als ik ga fietsen, of als we op reis zijn, kijk ik heel vaak naar de wolken. En hoe langer je kijkt, hoe meer vormen je ontdekt. Ik vond het de afgelopen vakantie een zalige bezigheid. Er zat ook een hele tijd een vast patroon in: ‘s morgens waren er geen wolken, die vormden zich tijdens de voormiddag en middag, en in de late namiddag verdwenen ze weer. Ik heb het meermaals gedaan: gewoon in de zetel zitten en kijken hoe de wolken zich vormen. En samen vormen zoeken. Een hondje, een konijn, enzovoort. Een mens zou dat meer moeten kunnen doen.

20180711_144320

117. Welk woord zeg je te vaak?

Ik denk dat ik erop let om niet in het overmatig gebruik van een woord te vervallen. Als ik opmerk dat ik een woord te vaak gebruik, ga ik actief vermijden het te doen. “Absoluut” is het laatste voorbeeld daarvan. “Eigenlijk” is ook een woord waar ik op moet letten.

118. Sta je graag in de spotlights?

Neen. Ik verstijf van de stress in de spotlights.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Contact onderhouden met mensen. Ik ben daar helemaal niet goed in.

120. Zijn mensen van nature goed?

Dat zou ik wel willen, maar ik betwijfel het. Ik ben er eigenlijk zeker van dat er mensen zijn die van nature slecht zijn. Jammer genoeg.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: