Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik begin er weer zin in te krijgen, in mijn vaste rubriekjes. Dus laat ik maar eens starten met de week in beeld. Veel fut zit er nog steeds niet in na de vakantie, ik geraak niet echt goed op gang met mijn normale bezigheden. Dus deze week vooral foto’s van fietstochten. Allemaal gemaakt met de telefoon. Maar toch wel mooi, vind ik.

We beginnen zaterdag 11 augustus met een rondrit in het meetjesland. Eerste lange rit na de vakantie, samen met Meneertje Mertens. Bij mij gaat het verbazend goed na 3 weken nauwelijks gefietst te hebben, bij Meneertje Mertens valt het een beetje tegen op de gewone fiets. Maar we bijten door, en maken een mooie tocht, de Reigerroute langs o.a. de Lieve en het Schipdonkkannaal.

In het Meetjesland hebben ze ook verwaarloosde bruggen.

Naast de Beirtjes zijn er ook de Eekskens, Haantjes en andere Liefkens.

Op maandag moet ik op controle bij de gynaecologe. Daar hangt deze affiche, en dankzij Gitte weet ik meteen waarover het gaat. Misschien moet ik ook eens mijn mangomoment doorsturen, want ik heb er zo wel minstens eentje. En ik ben daar best wel dankbaar voor.

Op woensdag gaan we eens naar de Binckbanktour kijken, in Wachtebeke. We staan er aan de Overledebrug.

Meneertje Mertens maakte foto’s van de passerende voertuigen. Deze vond ik wel leuk. Let op de details.

Het beviel ons wel, terug in de koers zijn, zondag gaan we nog eens terug.

Vrijdag besloot ik flink te zijn en een lange fietstocht alleen te maken. Die Moervaart, die wilde ik nog wel eens terug zien, en ik stippelde een tocht uit naar Mendonk en zo langs de Moervaart naar Moerbeke-Waas en dan terug naar Gent. Ik heb genoten. De laatste 20 kilometer met zeer aan mijn gat en mijn benen en armen, maar goed, het viel best mee en ik ben content. Dat lukt zeer goed, meer dan 50 kilometer, als het volgende week deftig weer is, doe ik nog eens zoiets.

Er waren prachtige wolkenformaties.

Ik werd aangenaam verrast door de Spanjeveerbrug.

Ik waande me even terug aan het Canal du Midi tussen Trèbes en Carcassonne.

Wolkenformaties.

En nog eens werd ik verrast door de bouwsels langs het water. De vapeurbrug, en de watertoren er vlakbij.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?