101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?

Ik ben een nogal ongelovig mens. Ik geloof niet in een god, niet in een hogere macht, niet in leven na de dood, niet in leven op andere planeten, niet in toeval, niet in hekserij, niet in bijgeloof, niet in waarzeggerij, niet in sterrenbeelden. Wacht. Sterrenbeelden vind ik eigenlijk feitelijk toch een heel klein beetje leuk. Niet in de stomme tekstjes in de boekjes. Maar wel in de eigenschappen van sterrenbeelden. Ik verdiep me er niet in en kan het niet goed uitleggen en ken niks van ascendanten en alles wat erbij hoort. Maar ik ben een schorpioen, en ik ben daar trots op want schorpioen is een zeer krachtig sterrenbeeld.

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

Wilskrachtig en vastberaden
Intuïtief en emotioneel
Gepassioneerd en doelgericht
Charismatisch en stimulerend

Maar ook…

Wrokkig en jaloers
Obsessief en compulsief
Koppig en gesloten

(vond ik hier)

Kijk, serieus, ik kan me wel vinden in veel van die eigenschappen. Charismatisch en stimulerend weet ik zo niet maar de rest? Euh ja. Gesloten misschien ook niet (alhoewel) maar wrokkig en jaloers en obsessief en compulsief oh my god ja en koppig? Uhuh. Jaloers is de eigenschap die ik het meest rationeel probeer te bestrijden, maar dat wrokkig, dat krijg ik er niet uit, en obsessief probeer ik te beperken en aaaaaaaaargh och ja. That’s me I guess.

Onze familie is een opeenstapeling van schorpioenen en ik vind dat heel erg leutig, want we lijken allemaal op elkaar met onze ambetante karaktertrekken. Mijn moeder is een schorpioen (gesloten is her middle name), mijn beide grootouders waren schorpioenen (mijn moeder haar ouders), ik ben een schorpioen, Janna is een schorpioen (vastberaden is her middle name), Meneertje Mertens is óók een schorpioen (obsessief en compulsief? amai, hij heeft er nog erger van dan ik), mijn BFF is een schorpioen, en nu is er nog een klein schorpioentje op komst bij Janna ook. We wetten de degens al!

102. Welke kleur overheerst in je kledingkast?

Zwart, en en alles van bordeaux tot paars.

103. Haal je alles uit een dag?

Soms. Er zijn dagen die maar wat aanmodderen, maar soms haal ik er wel alles uit.

104. Hoeveel tv-series volg je?

Euhm, geen? Ik kijk series op Netflix, maar als die op zijn, zijn die op hè.

105. Waarin wil je altijd kind blijven?

In mijn enthousiasme.

106. Kun je een week zonder internet?

Ik neem aan van wel? Ik zou het wel missen. Ik communiceer ook veel met mijn kinderen via het internet, en dat zou ik missen. En foto’s en filmpjes van Lili zou ik missen.

107. Wie kent jou het best?

Meneertje Mertens, denk ik. En mijn dochter. En als er iemand me perfect aanvoelt, dan is het mijn zoon wel. Die heeft heel goed afgestelde voelhorentjes en heeft weinig nodig om aan te voelen dat er iets is. Mijn ma en Herman kennen me ook wel heel goed. Zij die dicht bij mij staan dus.

108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?

Kuisen. I hate it with a passion.

Oei. Euh. Bij het overlezen merk ik dat het het MINST vervelende huishoudelijke klusje is, ik had het vervelendste huishoudelijke klusje begrepen. De was doen. Vind ik best wel OK.

109. Ben je weleens teleurgesteld in mensen?

Oh ja. Jammer genoeg wel.

110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

Vroeg opstaan. Lange dag. Lekker rommelen thuis. Mooi weer. Eindje fietsen. Iets lekkers eten.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?