Vanaf nu is mijn blog in vakantiemodus. De vaste rubrieken vervallen even tot ik zin heb om ze weer te reanimeren, en bloggen over mijn naaiperikelen deed ik al nauwelijks, dus daar verandert weinig aan.

Maar. Maar! Onze vakantie nadert met rasse schreden, en net als vorig jaar ga ik daarover bloggen. Ik hou een verslag bij, en zet dat met wat foto’s online. Zoals Herman dat ook altijd doet. Of ik het met dezelfde regelmaat kan doen, dat zal vooral afhangen van het feit of we WiFi hebben of niet. Maar dat zien we allemaal wel als het zover is. Ik jaag me daar zeker niet in op. Ik schrijf sowieso elke dag een verslagje voor onszelf, omdat we anders na een week al vergeten zijn wat we gedaan hebben en waar en hoe en zo. Het verslag frist het geheugen op, indien nodig.

Wat zijn de plannen? We gaan voor 4 weken (yep, vier weken) naar Frankrijk, met een mobilhome die we huurden bij DD Mobilhomes.

We trekken via de kust naar de Vendée, waar we op Île de Noirmoutier de start van de Tour de France gaan bijwonen. Daarna blijven we nog wat hangen in de Vendée (ploegentijdrit in Cholet!), en trekken we verder (de Tour volgend) naar Bretagne. Daarna laten we de Tour een beetje voor wat hij is, en rijden we (op het gemak, we rijden niet via tol- en snelwegen) naar Annecy. Daar staan we een paar dagen op een camping aan het meer. Daarna trekken we verder naar het zuiden, via Saint-Nazaire-en-Royans en Millau. We hebben een plaatsje op een camping geboekt in Trèbes, vlakbij Carcassonne. Ook hier volgen we de Tour, maar nogal losjes, we slaan (vaak uit praktische redenen) nogal wat ritten over. Na 3 dagen Trèbes rijden we in 3 dagen naar huis.

Het kaartje geeft ruwweg aan waar we naartoe gaan, maar is zeker niet helemaal accuraat. Deze keer maken we ook echt omzwervingen in Frankrijk, een rondreis valt het niet te noemen, als je naar dit kaartje kijkt.

Op het Île de Noirmoutier, aan het meer van Annecy en in de buurt van Carcassonne (op deze drie plaatsen hebben we gereserveerd op campings) hopen we redelijk wat te kunnen fietsen. En we hopen al even keihard op mooi weer.

Dit is onze reisgezel/woning/vriend voor de komende weken:

We hebben een uitgebreide planning opgesteld, alles ter plekke nog uitvogelen zou ons teveel tijd kosten. Die planning is handig en gemakkelijk maar geen must: als we onze planning willen wijzigen, dan doen we dat (zoals we vorig jaar op den bots nog efkes naar de Pyreneeën reden), en is het teveel, dan schrappen we zonder daar een traan om te laten. Onze vakantieplanning is zo’n beetje als onze weekmenu: een leidraad en houvast, maar geen verplichting.

We hebben er maanden naar uitgekeken en één ding is zeker: we gaan ons amuseren! En ik hoop dat jullie wat plezier gaan hebben aan onze verslagjes en foto’s.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?