Vaste rubriek op donderdag: favoriete albums. Ik ben altijd een platenkoper geweest, al van jongs af aan. Veel mensen vinden dat er op een album één goed nummer staat en dat de rest vulling is, maar daar ben ik het ab-so-luut niet mee eens. Meestal is het bij mij omgekeerd: een goed album bestaat uit allemaal nummers die ik graag hoor, behalve eentje of twee die ik minder/niet goed vind. In ieder geval, er is zoveel goeie muziek!

Ik heb een kwart blogpost klaarstaan, maar het zal niet voor vandaag zijn. Gisteren gingen we naar een concert van Beck in een tot de nok gevulde AB in Brussel, mijn hoofd zit vol met Beck, en dat wil ik nog even zo houden. Het was leuk, het was luid, het was feestje, het was zalige lichtshow, het was iets minder leuk dan de vorige keer (Vorst 2014) wegens dat het geluid wat minder goed was (wellicht doordat we als alle ouwe mensen – vergezeld van een zwangere jonkvrouwe – boven op het balkon waren gaan zitten) (zitten, weet u wel). Het was warm, heel warm, Bent Van Looy vonden we een beetje saai (sorry), Beck was verre van saai. De man ziet er altijd zo braaf uit, maar jongens wat kan die een lap lawaai produceren zeg. Zeker vergezeld van 7 andere muzikanten op een podium. Het was weer feest met Devil’s Haircut, E-pro en Where It’s At, maar ook met de nieuwe nummers Colours en Up All Night. Hij speelde ook Debra, en Meneertje Mertens zegt tegen mij: “hier lijkt die toch op Prince”, waarop Beck gezwind Raspberry Beret inzet. Lachen! Maar een mooi paars eerbetoon. Meneertje Mertens zei op een bepaald moment ook tegen mij: amai, zo’n hoop elektronica, niet te doen! Waarop Beck alle elektronica terzijde gooit en men met 5 gitaren loos gaat. Zalig! Soit, fijne avond gehad, maar nu heb ik geen zin om over iets anders te schrijven. Ik verwijs u door naar het favoriete album Mutations dat hier al ter sprake kwam, maar waarvan hij niks speelde (als ik het me goed herinner, ik kan verkeerd zijn).

(foto door Meneertje Mertens)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

    1. Ik denk dat het bij mij de 4e keer was (een keer in de Hallen van Schaarbeek, een keer op Pukkelpop, een keer in Vorst Nationaal), maar voor dit genie blijf ik dus de deur uitkomen. Geniaal, en altijd zo’n energieboost. Elke keer weer is het een feest!

Zeg het eens?