71. Van welke woord krijg je de kriebels?

Kids. Wij hebben kinderen, of kinders, als je wil. Maar geen kids.

Er zijn zo ook woorden en namen van mensen die op mijn zenuwen werken door de klank ervan. De naam van de wielrenner Smukulis bijvoorbeeld, die schraapt over mijn zenuwen als een nagel over een bord.

72. Ben je ooit op tv geweest?

Een paar keer op AVS, ja. Twee keer, dacht ik? Ik zou eens moeten zoeken.

De reportage over de lichte aardbeving in 2015 vind ik niet meer. Wel een reportage over de retrodag in de kringwinkels. Er was ook nog iets van een reportage over de sticker op je brievenbus van het Gents Milieufront. En iets van een vermeend verbod op haardvuren, maar die reportage vind ik ook niet terug.

Meer dan twee keer dus.

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

Ik ben vaak zenuwachtig. Ik was zenuwachtig voor de controle van de mutualiteit bijvoorbeeld.

74. Wat maakt thuis thuis voor jou?

Thuiskomen en mijn huis of thuis ruiken, dat maakt thuis thuis voor mij. Overkomt me vaak, zo in de gang. Zalig thuisgevoel.

75. Waar haal je je nieuws vandaan?

Internet, vooral. Digitaal abonnement op De Morgen voor de vele plusartikelen. Facebook. Nieuws op TV kijk ik zelden nog, vind ik te deprimerend.

76. Wat is jouw favoriete sprookje?

Ik heb geen favoriet sprookje. Hoewel het boek met de sprookjes van Koningin Fabiola me wel bijbleef, ha. De fabels van La Fontaine, zijn dat ook sprookjes? Neen, dat zijn fabels.

77. Wat is jouw humor?

Droge humor, vooral. Zwarte humor, ook. Woordgrapjes, ook. Ik schijn een nogal specifiek gevoel voor humor te hebben. Ik kan écht niet lachen op commando met standup comedians. Ik word daar heel ambetant van, van de meeste toch. Wouter Deprez is een uitzondering. Maar bij de meesten heb ik het na een keer wel gezien.

78. Hoe vaak sport je?

Ik ben niet sportief, nooit geweest. Maar de laatste jaren fiets ik wel meer. Op dit moment fiets ik meestal een keer of 3 per week. Steeds verder. En ik heb er echt plezier in. Hoe verbazingwekkend.

79. Ben jij onvergetelijk?

’t Zal wel zijn. Ahum.

80. Welke twee dingen kun je niet missen?

Dingen, geen mensen dus. Boeken zou ik niet kunnen missen. En mijn laptop.

Lieke startte het, ik vond het bij NerdyGeekyFanboy, vele bloggers begonnen ermee, Sara doet het ondertussen ook, en ik nu ook. Elke dinsdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

Zeg het eens?