Ik blijf nog even in het stramien van de 40 dagen bloggen hangen, en maak van vrijdag de creatief-dag op mijn blog.

Het naaien stond een beetje op een laag pitje (ik maakte wat Lililove-naaisels die ik al getoond heb, en hield me creatief anderszins bezig en was ziek en had dus weinig fut), dus ik heb niks te tonen. Maar, er is genoeg te vertellen.

Zo is er de Janome coverlock, de Janome CoverPro 1000cpx (of 2000cpx, of wat er nog mag zijn). Een coverlock is geen overlock, een coverlock gebruik je om je zomen mooi mee af te werken. Je kan hem gebruiken met 1, 2 of 3 naalden.

Het is geen nieuwe machine en ik schreef er al eens een recensie over, maar in de zoektermen waarmee mensen op mijn blog terechtkomen, zie ik vaak vragen terugkeren over problemen met deze coverlock. En zelf kan ik ook wel al eens zitten vloeken, dus probeer ik een antwoord te geven.

Over het algemeen is dit een machine die erg goed werkt en goede, regelmatige resultaten levert, als, áls de omstandigheden goed zijn. Niets mooier dan zo’n zoom met drie naden, vind ik zelf. Zelf kwam ik in de loop van de tijd dat ik deze machine heb, tot 3 conclusies.

  1. Blijf van de draadspanning af. Dat is wat ik in de eerste plaats leerde toen ik de cursus over deze machine volgde. De standaard instellingen van de machine werken over het algemeen goed. Als er een probleem is, ga het eerst elders zoeken voor je begint te prullen aan de draadspanning. En, áls je prult aan die draadspanning, onthou goed wat de standaard instellingen zijn, zodat je de machine daarop kan terugzetten als het geprul weinig resultaat heeft.
  2. Als de machine steken overslaat, ligt dat vaak aan de naalden. De naalden verslijten door gebruik, worden bot, en moeten vervangen worden. Daar denken we soms niet aan. Botte naalden zorgen ervoor dat er steken overgeslagen worden, dat het resultaat niet egaal is, dat je zoom gaat tegentrekken, dat er lussen komen. Vervang je naalden, en dikwijls zijn je problemen miraculeus opgelost.
  3. Nog iets wat problemen kan veroorzaken, is de dikte van de je draad. Alles dikker dan standaard kan problemen veroorzaken, zeker bij de onderdraad. Als de draad niet meer vlot door de machine gevoerd wordt (doordat hij te dik is), kan je problemen krijgen in je stiksel.

Voila, dat is mijn zeer eenvoudige kijk op de problemen die je kan hebben met je Janome coverlock.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?