Een tijdje geleden mocht ik van Lien een patroon kiezen uit de Zonen09 collectie, en ik koos voor de Ole cardigan. Lijkt me een mooi en heel bruikbaar patroon, en kan gerust ook gebruikt worden voor meisjes.

Ik maakte eerst een testversie in overschotten die ik liggen had. Blij dat ik dit deed, want ik maakte nog een paar fouten. Die fouten waren redelijk herstelbaar en het testjasje kan gedragen worden, maar ik ben toch blij dat ik niet met de definitieve stoffen werkte. Ik zou geweend hebben denk ik.

Voor de tweede versie was ik al heel wat zelfzekerder. Van bij de Modecoupon had ik (door Janna gekocht) oudroze en beige punta di roma liggen. Voor de voering van het jasje had ik een zalig mooi tricotje met danseresjes. Daar had ik echter al wat van gebruikt en wat bleek? Niet genoeg stof. Mmmh. Geen nood, ik ging met Corine naar In den beer voor stofjes voor haar trouwkleed, en bracht een heel leuk tricotje mee met twee verschillende helften.

Ik toog aan de slag, en wat bleek? Ik had godvernondemiljaardegekruistedju niet genoeg stof! Ik had me een beetje mispakt aan de stof in 2 verschillende delen, en gelijk wat ik probeerde, ik kreeg de voering er niet uit. Dju toch.

Meneertje Mertens was echter zijn gemakkelijke zelve en stelde meteen voor om terug te keren naar In den beer en stof bij te kopen. Zo gezegd, zo gedaan, stofje gewassen en we konden weer verder.

De helft met de hartjes past zalig mooi bij de beige en oudroze stof. Wat een mooi girlie-girlie vestje is dit geworden, en ik ben ook super tevreden van de afwerking.

Voor de andere helft van de stof met lichtblauwe olifantjes (en als detail hier en daar een hartje uit de slurf van de olifant) had ik donkergrijze punta di roma van bij In den beer, en maakte ik dus nog een versie. Iets minder girlie-girlie maar echt mooi.

Ik vind dit een zalig patroon, voor fijne meisjes als Lili kan je voor elke maat een small-versie kiezen, dus maakte ik dit voor jufje in maat 2 jaar small. Het vestje is nog wat te groot, maar doordat het smal is, zit het niet als een zak rond haar en kan ze het nu al dragen.

Ook dit is een vroeg verjaardagscadeautje, maar ze mag het nu al dragen. Kindjes van die leeftijd groeien als kool, en ze kan het maar beter dragen!

Foto’s met Lili gemaakt door mama Janna.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

Zeg het eens?